avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna

buna ziua tuturor.am si eu o intrebare :pot cere despagubiri fostului patron daca il chem in instanta pt ca ma dat afara si nu miam recuperat bani pe munca depusa .daune morale in afara de bani pe care mai are sa mi dea ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 4 Septembrie 2012
Practica instantelor nu acorda daune morale in acest sens, ci numai cuantumul salariului pe care nu l-ati primit potrivit contractului cu angajatorul, echivalentul orelor suplimentare...etc.
Potrivit art.166 alin.4 C.mun., intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ca urmare a intarzierii platii salariului, angajatorul va fi obligat la actualizarea sumelor restante cu rata inflatiei, ceea ce reprezinta damnum emergens, adica prejudiciul efectiv, precum si la plata dobanzii legale aferenta drepturilor salariale neplatite, incepand cu data scadentei acestora (data de cand trebuia achitat salariul).
eu am lucrat ca sofer si am de recuperat bani pe ultima cursa ,la noi se dau bani si dupa caiet nu stiu cum sa justific suma pe care o mai are sa mio dea
In litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul ... el va trebui sa dovedeasca ca v-a achitat salariul ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune-interese, dreptul muncii Radamante Radamante 1. Un salariat obtine o hotarare de instanta prin care angajatorul este obligat sa ii plateasca diferente salariale actualizate cu rata inflatiei. 2. Potrivit ... (vezi toată discuția)
Daunele morale in litigiile de munca! Medu Medu Buna ziua! 1)In procesele care au ca obiect recuperarea drepturilor salariale se pot cere daune morale? 2)Am trimis o notificare angajatorului in care i-am ... (vezi toată discuția)
Buna seara! lucrez de 2 ani,in cadrul companiei municipale de ... mariusilie73 mariusilie73 Buna seara! Lucrez de 2 ani,in cadrul Companiei Municipale de Consolidari,companie care apartine de Primaria Capitalei. In tot acest timp,salariile le-am ... (vezi toată discuția)