avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termenul Deciziei de concediere conf. Art.65(1)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termenul Deciziei de concediere conf. Art.65(1)

Buna ziua, sunt Gabriela si am o nelamurire in privinta termenului de prezentare a Deciziei la ITM pentru desfacere C.M. in urma concedierii conf. art.65(1), daca sunt 5 zile lucratoare sau 5 zile calendaristice deoarece mi s-a spus ca sunt calendaristice ceea ce eu nu cred si nici nu stiu unde sa gasesc acest lucru specificat. Va multumesc f mult si daca se paote sa specificati unde se gaseste scris acest lucru. O zi excelenta va doresc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:19, 2 August 2010
Ordinul MMPS 747/1999
procedura de inregistrare a cim la ITM
7. Angajatorii sunt obligati sa depuna la inspectoratul teritorial de munca, în termen de 5 zile, actele privind executarea, modificarea si încetarea contractului individual de munca, iar actele privind încheierea contractelor individuale de munca urmeaza sa fie depuse în termen de 20 de zile de la data încheierii lor.
Daca nu se specifica ce fel; de zile atunci sunt calendaristice.
Lg. 130/99 -
Art. 2- (2)Angajatorii sunt obligaţi să depună la inspectoratele teritoriale de muncă la care se păstrează şi se completează carnetele de muncă ale salariaţilor:
a)actele privind executarea, suspendarea, modificarea şi încetarea contractelor individuale de muncă, în termen de 5 zile de la perfectarea acestora;
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
titiana, utilizator
Cititi legea cu atentie,daca formularea face referire la zile ,se interpreteaza a fi zile calendaristice.Atunci cand se specifica a fi zile lucratoare,de obicei apare in text sub aceasta forma.
1. Legea 130/1999 spune:
Art. 2. -
...
(2) Angajatorii sunt obligaţi să depună la inspectoratele teritoriale de muncă la care se păstrează şi se completează carnetele de muncă ale salariaţilor:
a) actele privind executarea, suspendarea, modificarea şi încetarea contractelor individuale de muncă, în termen de 5 zile de la perfectarea acestora;
b) lunar, dovezile de calculare a drepturilor salariale, până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se face plata acestora.

2. Deoarece nu se specifica ce fel de zile sunt atunci sunt zile calendaristice.
3. Nu se intampla nici o nenorocire daca se intarzie depunerea actelor.
Va multumesc tuturor pentru amabilitate si raspunsuri. As mai avea o intrebare : daca pe perioada preavizului beneficiez de CO, adica daca se considera perioada lucrata, deoarece eu as dori sa iau CO ramas neefectuat (3 zile) si daca s-ar cuveni si pe perioada preavizului as mai beneficia in ca de 2 zile CO:D, in total 5 pe care le-as deduce din cele 10 zile a cate 8 ore zilnic si unde gasesc scris acest lucru. Va multumesc tuturor. O zi buna!
Pentru perioada de preaviz se beneficiaza de concediu de odihna, dar nu il puteti lua pe perioada preavizului, zilele neefectuate se vor plati la incetarea contractului de munca

Alte discuții în legătură

Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)
Demisia sau co libra_y2005 libra_y2005 HRISTOS A INVIAT! DORESC SA STIU DACA IN CAZUL IN CARE ITI DAI DEMISIA, CELE 15 ZILE LUCRATOARE PE CARE TREBUIE SA LE PRESTEZI DUPA DEMISIE POT SA ... (vezi toată discuția)
Preaviz MOKUSKA MOKUSKA In contractul de munca am trecuta perioada de preaviz de 30 de zile din care eu pot sa ma mai prezint la locul de munca doar 19. Am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)