Buna ziua, sunt Gabriela si am o nelamurire in privinta termenului de prezentare a Deciziei la ITM pentru desfacere C.M. in urma concedierii conf. art.65(1), daca sunt 5 zile lucratoare sau 5 zile calendaristice deoarece mi s-a spus ca sunt calendaristice ceea ce eu nu cred si nici nu stiu unde sa gasesc acest lucru specificat. Va multumesc f mult si daca se paote sa specificati unde se gaseste scris acest lucru. O zi excelenta va doresc!
1. CCMUNN pe anii 2007-2010 spune:
Art.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
2. In perioada preavizului, daca angajatoruleste de acord, va puteti lua CO.
3. Daca la data incetarii CIM mai aveti de luat zile de CO acestea se compenseaza in bani, conform art. 141 (4)din Codul muncii.
Unde scrie va rog ca beneficiez de CO pe perioada preavizului? Nu stiu daca m-am facut inteleasa, situatia mea sta in felul urmator: eu am 27 zile CO pentru un an de zile, pentru fiecare luna am dreptul la 2,25 zile CO. Am efectuat 13 si mai am dreptul la 3 pe care mi le voi lua din perioada de preaviz. Asadar in loc sa vin 10 zile voi veni doar 7. Dar intrebarea mea era daca este acordat CO si pentru aceasta luna august, in care ma aflu in cele 20 zile preaviz, 2 zile. Multumesc mult si ma scuzati.
1. In perioada de preaviz contractul individual de munca isi produce efectele, deci puteti sa luati CO in aceasta perioada, daca angajatorul este de acord.
2. Nu e nevoie sa fie un text de lege special pentru asta.
Demisie
VaduvaL
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)
Preaviz
MOKUSKA
In contractul de munca am trecuta perioada de preaviz de 30 de zile din care eu pot sa ma mai prezint la locul de munca doar 19. Am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)