avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... structura unei pledoarii
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

structura unei pledoarii

Va rog sa-mi expuneti pe scurt structura unei pledoarii in fata instanteI de judecata, respectiv partea introductiva, continutul si incheierea acesteia, precum si elementele ce stau la baza formularii ( momentul privind prezentarea si invocarea probelor, legalitatea probelor administrate, sustinerea contra-argumentelor in fata avocatului partii, modul de formulare al raspunsurilor la intrebarile adresate de instanta, etc.) sau orice element benefic in asemenea situatii. Toate acestea vor putea constitui un algoritm in formularea si sustinerea primelor pledoarii, pentru care sfaturi, va multumesc tuturor!
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 13:52, 4 August 2010
Respectati regulile generale:
Vorbiti doar cand aveti cuvantul dat de instanta; va adresati celorlalti prin intermediul" onoratei instante", abordati un speech scurt, concis/relevant/ la obiect si...controlati- va emotiile/ vocea:)

Va doresc succes!
Si nu luati de buna pledoariile din filmele americane pentru ca in realitate si mai ales in Romania, nu e nimic atat de spectaculos!:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte si declaratii suplimentare in proces aelemarac aelemarac Buna ziua, In timpul desfasurarii pledoariilor din proces, am voie sa mai prezint in sustinere noi acte? Si cand mi se vor pune intrebari de catre avocatul ... (vezi toată discuția)
Cum se tine o pledoarie - sunt consilier juridic debutant mirel77 mirel77 Am terminat in 2009 abia m am angajat si urmatorul pas trebuie sa l fac in fata instantei de judecata si nu stiu cum ar trebui sa ma adresez instantei. Daca ma ... (vezi toată discuția)
Atitudine in fata instantei roberto27 roberto27 Subiectul pe care vreau sa vi-l supun dezbaterii este, poate, putin iesit din comun. Cu toate acestea as dori sa aflu parerea D-voastra in legatura cu acest ... (vezi toată discuția)