avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... judecat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

judecat

Am savirsit o delapidare in 2008 am anuntiat directorul firmei dar el ma ajutat sa nu se afle pina in februarie 2010 cind am hotarit sa ma autodenuti . Am dat o declaratie in care am recunoscut gresala si am cerut sa fiu mentinut la firma si sa-mi retina lunar din salar deoarece nu am bunuri si nu am din ce sa restitui suma . Desi am fost dat afara din firma nici azi nu mi-sa desfacut cm , acum am fost chemat la firma pentru a restitui suma sustrasa daca nu ma vor actiona in instantia . Nu am antecedente penale am lucrat la firma 10 ani si am cerut in aceste 6 luni sa fiu reprimit la firma in orice domeniu pentru a mai restitui din suma sustrasa. Cum sa procedez ? cind va putea firma recupera suma daca eu voi primi intre 10-20 ani de inchisoare ?
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 21:13, 2 August 2010
asta e problema firmei cum isi va recupera prejudiciul produs de dvs.
Pana sa primiti 10 ani inschisoare mai intai trebuie sa fiti judecat.
Daca va autodenuntati beneficiati de o reducere substantiala a pedepsei.
Deci, ati putea sa primiti o pedeapsa sub 10 ani.
Statul nu este in general interesat de recuperarea prejudiciului daca se va considera ca prezentati pericol public pentru societate.
Oricum, ar trebui sa recuperati din prejudiciu cat se poate de mult...
1. Sunt doua probleme distincte:
1. faptul ca ati fost data abuziv afara, dar nu vi s-a desfacut contractul de munca, fiind in imposibilitate de a va reangaja sau de a beneficia de ajutor de somaj.
Aveti dreptul de a-i da in judecata pentru prejudiciul adus,
2. Este posibil de a fi cercetata penal pentru delapidare, asa cum sustineti, Pana cand hotararea ramane definitiva beneficiati de prezumtia de nevinovatie, in legislatia actuala.
Consultati un avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns aledical aledical Pentru o delapidare suma ne recuperata pot primi intre 10-20 ani daca m-am autodenutiat si am recunoscut faptele si nu am avut antecedente penale. (vezi toată discuția)
Delapidare aledical aledical Buna seara am savirsit in perioada 2006-2009 o delapidare pe care am recunoscut o in 2010 deci m-am autodenuntiat firma a depus plingere penala am fost chemat ... (vezi toată discuția)
Furt sau delapidare aledical aledical am un caz mai deosebit; prietenul meu a lucrat lao firma 10 ani in acest timp a sustrasa bani din incasari ajungind la o suma destul de mare acum patronii s-au ... (vezi toată discuția)