avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o solutie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o solutie

Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea: sunt casatorita si locuiesc impreuna cu sotul in casa pe care o construim in duplex cu socrii mei, pe terenul acestora. la terminarea casei, socrii mei vor sa treaca apartamentul nostru pe numele sotului cu drept de mostenire. avem o casnicie fericita si sotul meu doreste sa fim proprietari comuni ai apartamentului pentru care muncim de peste 3 ani si in care ne-am investit toti banii de la nunta si salariile, dar socrii mei nici nu vor sa auda.
ce solutie ar fi pentru noi in acest caz? mentionez ca fara banii de la nunta nici nu am fi putut initia lucrarile de constructie dar si socrii au luat un credit ipotecar pe teren.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters45263 , utilizator 14:52, 18 Septembrie 2007
sa inteleg ca si terenul si apartamentul e pe numele socrilor......nu ii puteti obliga sa lase sotului altfel decat cum vor ei....dar sotul tau poate apoi trece pe tine 1/2 fara ca ei sa poata spune orice.
se poate asa, chiar daca ei vor sa puna o clauza conform careia sotul meu nu poate instraina proprietatea?
Pai cel mai bine e un contract de vc intre sot si socrii. Nu donatie sau vc cu clauza de intretinere.
Eu inteleg ca de fapt socrii sunt proprietari numai pe teren, nu si pe intreaga casa.La constructia casei socrii au contribuit numai cu jumatate, iar dvs si sotul dvs ati contribuit cu cealalta jumatate? Atat timp cat ati contribuit si dvs la constructie nu pot fi considerati numai socrii proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traim cu frica ca in orice moment putem ajunge in strada cristin06 cristin06 Buna ziua! Am o problema care ma framinta de mai bine de 5 ani. Acum 5 ani in urma, m-am casatorit, dupa un an am nascut un baietel, mai apoi am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Partaj lungan_ro_1961 lungan_ro_1961 in anul 2004 ne-am casatorit iar in anul 2006 am primit de la socrii o suma de bani ,transfer facut prin banca ,in contul sotiei, suma de bani cu care am venit ... (vezi toată discuția)
Inselatorie imobiliara in familie gpinselat gpinselat Sotul meu refuza sa imi treaca numele pe casa construita in timpul casatoriei. Momentan este doar socrul trecut pe acte, imi refuza total drepturile. ... (vezi toată discuția)