avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum o scot la capat cu apa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum o scot la capat cu apa?

Pana in anii '90, traind in aceeasi curte doua familii, s-a mers pe sistemul pauşal la apa, platind 50%-50% partea fiecaruia din factura.
Intre timp, s-a mai facut o conectare legala, de catre fiul proprietarului care locuieste in partea din spate a curtii (si care poarta acelasi nume cu tatal), separandu-se de acel sistem pauşal, avand apa lui, ramand ca cei ramasi sa+si plateasca mai departe pauşalul. Dar la un moment dat, instalatia de pauşal a devenit instalatia pe numele proprietarul care sta in fata, trecand pe tacute apa pe numele lui, lucru confirmat de facturile apanova!
Din cate stiu, ca sa treaca apa doar pe numele lui, proprietarul din fata trebuia sa aiba acceptul scris al celui de al doilea proprietar, lucru care nu exista! SI totusi, acum proprietarului din faţa, ameninţa oprirea apei.

Intrebare:
Exista posibilitatea legala a ceea ce a facut proprietarul din faţă, sau acolo s-au intamplat lucruri ilegale?
Care sunt drepturile proprietarului din spate?
Cel mai recent răspuns: DANIEL TOCEA , Avocat 20:00, 2 August 2010
Din cate relatati, in prezent nu mai exista decat un contract cu Apanova, iar acesta este incheiat de vecinul dvs. Pentru a rezolva problema incheiati si dumneavoastra un contract cu Apanova.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare apa si canal nevoie autorizatie de construire da sau nu? roman111 roman111 Va adresez o intrebare la care nu am vazut nicaieri raspuns pe forumuri. Imobilul nostru este bransat la magistrala de apa. Exista si un contract de bransament ... (vezi toată discuția)
Sistarea furnizarii de apa rece rodenstock rodenstock Buna ziua, am apelat la dumneavoastra pentru a ma lumina intr-o problema grava zic eu. Locuiesc in orasul Cernavoda intr-un bloc de 4 etaje care are 3 ... (vezi toată discuția)
Contract individual apanova-veolia la bloc, se poate ? stanciu4444 stanciu4444 Buna ziua, Exista posibilitatea sa se incheie contracte individuale pentru furnizarea apei pentru fiecare locatar al unei asociatii ? Ma refer aici la ... (vezi toată discuția)