avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transformare din S.A IN S.R.L
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transformare din S.A IN S.R.L

Salutare va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri,am un S.R.L unde sunt unic asociat si doresc sa cumpar un S.A ,cum se transforma S.A-ul in S.R.L,mentionez ca vreau sa cumpar un pachet de 98% de actiuni de la S.A.va multumesc
Cel mai recent răspuns: cosmin26 , utilizator 13:24, 17 Septembrie 2007
Prin hotararea adunarii generale a actionarilor SA, adoptata in conditiile de cvorum si majoritate prevazute in actul constitutiv.
- in primul rand verificati daca SA-ul respectiv poate fi transformat in SRL - exista anumite restrictii referitoare la obiectul de activitate sau numarul de asociati

- verificati situatia financiara a SA-ului

- in cele din urma puteti cumpara pachetul majoritar si decide transformarea SA-ului in S.R.L.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social dianastefan83# dianastefan83# Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: Daca la un SRL cu doi asociati unul dintre ei ( minoritar 11%) a imprumutat societatea ... (vezi toată discuția)
Transformare societate pe actiuni in srl markvin markvin Este posibila transformarea unei societati pe actiuni cu mai mult de 500 de actionari in srl? Daca da, va rog sa-mi spuneti care ar fi etapele si ce se ... (vezi toată discuția)
Legalitate hotarare a.g.a. cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca din AGA unei societati comerciale fac parte 3 persoane si la o sedinta participa doar 2 persoane (care si semneaza ... (vezi toată discuția)