Buna ziua.
Am incheiat o aigurare de viata cu OVB pentru Generali (GENerali Investment Unit Solution –Activ). Insa inca nu am platit nimic si nu am semnat o polita de asigurare. Am semnat decat contractul sau precontractul (nu stiu sigur). Consultantul de la OVB mi-a spus ca nu a trimis contractul la Generali, il va trimite dupa ce se va face prima depunere.
Dupa ce m-am gandit mai bine am hotarat sa nu mai inchei aceasta agisurare. Vreau sa stiu daca mai pot rezilia contractul respectiv in aceste conditii sau sunt obligata sa urez procedra pana al sfarsit.
Va multumesc anticipat.
D-l avocat s-a referit la termenul generic de contract.In cazul asigurarilor de viata, exista o procedura specifica, imediat urmatoare stadiului de consultatie verbala:
1.Se intocmeste si semneaza de catre solicitant, o cerere de asigurare, care cuprinde date necesare identificarii si stabilirii primei/ratei de asigurare.
2. In anumite cazuri, este nevoie de un formular de sanatate, eliberat de o clinica agreata;
3. Cererea se retine sub inregistrare de catre asigurator (formular cu regim special, inseriat), se trimite la "centru" pentru validare sume asigurate, clauze speciale, prime calculate.
4.In aceasta faza, solicitantul poate sau nu sa achite prima rata, urmand ca dupa primirea/confirmarii cererii, sa accepte sau nu modificarile dispuse de "centru" si sa primeasca polita emisa in conditiile finale.
Daca a platit si nu-i convin conditiile acceptate, poate refuza si primi banii inapoi.
Daca nu a platit si suma/sumele aprobate nu convin, se poate refuza tranzactia.
Chiar si dupa incheiere, polita(ca orice contract) poate fi reziliata, fara a se plati vreo "penalizare", din propria initiativa a contractantului(cu un preaviz prevazut in conditii)
Ati semnat cererea de asigurare,cred.Contractul nu se emite decat in urma platii primei initiale de asigurare.
Nu se poate discuta despre o reziliere cata vreme nu exista nici macar un inceput de executare a contractului(plata primei de asigurare).
Daca nu platiti,asigurarea nu isi produce efectele.Va fi anulata cererea de asigurare...si atat.
Este suficient din parte dv. sa anuntati asiguratorul ca nu mai doriti sa incheiati o polita de asigurare cu ei. Este un gest de bun simt din partea dv. , desi nu este neaparat necesar.