avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme asigurare dupa accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme asigurare dupa accident

pe data de 22 iulian am fost implicat intr-un accident de circulatie care a avut ca rezultat avarierea masinilor si vatamare corporala a sotiei mele cu certificat iml de 12-13 zile ingrijire. politia l-a scos vinovat pe celalat sofer si i-a deschis dosar penal pt vatamare din culpa.
cu toate ca nu a contestat la politie, vinovatul a declarat la asigurari ca nu stie in ce imprejurari a fost accidentul si crede ca politia l-a scos vinovat gresit.
ca raspuns la dosarul de dauna, asiguratorul mi-a dat o hartie care imi spune ca v-a desfarura o ancheta proprie. avocatul meu a trimis ieri o hartie in care spune ca asiguratorul nu poate desfasura ancheta proprie in cazul in care organele competente ale statului ancheteaza cazul, e scris asta in legea 5/2010.
in urma accidentului sotia si-a pierdut 2 dinti, copii de 7 luni si 3,7 ani au scapat doar cu vanatai, masina opel insignia facuta praf. nu am depus nici o plangere pana in prezent, vinovatul a spus ca vrea sa imi achite implantul dintilor sotiei.
la ce sa ma astept?
la pierderea celor doi dinti - incadrarea juridica poate fi "vatamare corporala grava din culpa"..daca accidentatorul vine cu o oferta financiara (de indreptare a efectelor accidentului), aceasta poate fi folosita de catre organele de politie ca circumstante atentuante, pentru a i se face aplicarea 18 indice 1 C.pen - fapta nu prezinta gradul de pericol social, bla,bla,bla...si sa-i dea o amenda penala.
Dar, odata ce procesul verbal initial il desemneaza vinovat pe el, pe baza acestui proces verbal asiguratorul va va despagubi pe RCA-ul lui, iar nu pe CASCO-ul dvs.
nu este legea 5/2010, ci e vorba de Normele 5/2010 emise de comisia de supraveghere a asigurarilor:
ART. 43
Despagubirile se stabilesc in conformitate cu art. 43 si 54 din Legea nr. 136/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, in baza politei RCA, cu respectarea prevederilor legale in vigoare, [...] ori pe baza actelor eliberate de persoanele care au competente sa constate accidentele de vehicule, pe baza instiintarii sau a procesului-verbal de constatare a pagubelor intocmit de asigurator, precum si a oricaror mijloace de proba ori prin hotarare judecatoreasca
Sfatul meu este sa lasati legea sa-si urmeze cursul. Dupa modul cum a actionat pana acum si propunerile pe care vi le-a facut dovedeste ca nu are intentii curate si veti avea de pierdut. Polita sa RCA va va acoperi toate daunele, atat cele materiale cat si morale si atunci nu acceptati discutiile cu el. Lasati-l pe avocat sa actioneze conform uzantelor. Va urez succes!
update: ne-am impacat cu celelat sofer, parchetul a confirmat PV si a dat NUP in lipsa plangerii.
[editat de admin] ne-a propus sa repare masina la sibiu , am refuzat pt ca nu e reprezentanta opel. masina avea 11 luni la data accidentului, e inca in garantie si o pierd daca o fac in alta parte. am cerut sa imi acorde o suma de bani pt reparatie in regim propriu, nu am nici un raspuns.deasemeni nu au semnat nici devizul facut de reprezentanta opel de unde am luat masina. singura hartie pe care o am de la ei e cea cu care ma anunta ca fac cercetari 90 de zile, chiar daca accidentul a fost cercetat de organele statului. am facut reclamatie la CSA si astept raspuns. ce imi recomandati, sa duc masina si sa o repar cu banii propriii apoi sa ii cer inapoi asiguratorului sau sa astept un raspuns de la ei sau CSA?
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
Alin Popescu, administrator
astazi am primit oferta de despagubire de la [editat de admin], 50% datorita expertizei efectuate de ei au stabilit culpa comuna. nu ramane decat sa imi caut dreptatea in justitie. in urma cu o saptamana mi-au propus sa le dau masina sa o repare la sibiu, nu am fost de acord.
sper ca nu o sa dureze procesul mai mult de 1 an.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
Alin Popescu, administrator
la conciliere, asiguratorul a sustinut 2 puncte: celelat sofer nu a recunoscut vina la ei, cu toate ca a semnat pv si nu l-a contestat si 2: la expertiza lor a iesit ca rulam cu viteza de 150 km/h.
intrebarile mele sunt:
-poate lua instanta in considerare datele inregistrate de masina (viteza la impact) in conitiile in care masina are dipozitiv de inregistrare a evenimentelor? am luat deja legatura cu reprezentanta, imi pot da viteza la care au sarit airbagurile?
-eu estimez o viteza intre 80-120 km/h (legala era 100), daca as fi avut 120, ce efect ar avea in instanta?
-am cerut sa vad si eu expertiza lor, au refuzat, e legal?

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de asigurari sebyxv sebyxv Problema este asa: Am avut un accident de circulatie (Soferul unui autobuz a intors intr-o intersectie semaforizata, unde intoarcerea este interzisa prin ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? codriz codriz mergem intr`o seara cu ceata si mazga pe jos si m`am inscris in depasirea unei masinii( am semnalizat si am facut flashuri). eram incadrat pe banda a 2-a iar ... (vezi toată discuția)
Accident rutier bechet-calafat alexflav alexflav va rog a-mi raspunde la o intrebare in legatura cu un accident soldat acum 1 an si jum ,in cercetare inca! evenimentul s a petrecut pe banda mea de mers lucru ... (vezi toată discuția)