avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme asigurare dupa accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme asigurare dupa accident

pe data de 22 iulian am fost implicat intr-un accident de circulatie care a avut ca rezultat avarierea masinilor si vatamare corporala a sotiei mele cu certificat iml de 12-13 zile ingrijire. politia l-a scos vinovat pe celalat sofer si i-a deschis dosar penal pt vatamare din culpa.
cu toate ca nu a contestat la politie, vinovatul a declarat la asigurari ca nu stie in ce imprejurari a fost accidentul si crede ca politia l-a scos vinovat gresit.
ca raspuns la dosarul de dauna, asiguratorul mi-a dat o hartie care imi spune ca v-a desfarura o ancheta proprie. avocatul meu a trimis ieri o hartie in care spune ca asiguratorul nu poate desfasura ancheta proprie in cazul in care organele competente ale statului ancheteaza cazul, e scris asta in legea 5/2010.
in urma accidentului sotia si-a pierdut 2 dinti, copii de 7 luni si 3,7 ani au scapat doar cu vanatai, masina opel insignia facuta praf. nu am depus nici o plangere pana in prezent, vinovatul a spus ca vrea sa imi achite implantul dintilor sotiei.
la ce sa ma astept?
cred ca m-am bucurat prematur, am vazut pe portalul justitiei ca asiguratorul a facut recurs chiar ieri, probabil au primit hotararea mai tarziu ca mine, eu o am de pe data de 14 iunie. am sunat avocatul si maine o sa afle motivarea recursului.

edit later:

este o hotarare a unui proces comercial executorie? in normativele CSA scrie ca despagubirea se acorda doar la hotararile definitive. pe de alta parte am vazut ca procesele comerciale si cele de litigii de munca au hotariri temporar executorii.
ps: inca nu am vazut motivele recursului inaintat.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
csiulianro, utilizator
update:
am primit banii prin intermediul unui executor judecatoresc la sugestia avocatului. a fost deranj mare la filiala din oras, au sunat suparati ca m-au cautat cu curier la usa sa imi dea banii dar nu m-a gasit. cred ca au fost suparati de comisioanele platite avocatului si executorului.
in martie anul viitor avem termen la recurs, au cerut o contraexpertiza, au contestat valoarea de despagubire si onorariul avocatului.nu am nici o emotie, nu am fost vinovat cu nimic, iar ca valoare de despagubire am primit exact cat trebuia conform anexei CSA. valoarea de despagubire a fost calculata in expertiza judiciara.
si un ultim update, sper:
azi ,recursul facut de asigurator a respins ca nefondat, am primit si cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de asigurari sebyxv sebyxv Problema este asa: Am avut un accident de circulatie (Soferul unui autobuz a intors intr-o intersectie semaforizata, unde intoarcerea este interzisa prin ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? codriz codriz mergem intr`o seara cu ceata si mazga pe jos si m`am inscris in depasirea unei masinii( am semnalizat si am facut flashuri). eram incadrat pe banda a 2-a iar ... (vezi toată discuția)
Accident rutier bechet-calafat alexflav alexflav va rog a-mi raspunde la o intrebare in legatura cu un accident soldat acum 1 an si jum ,in cercetare inca! evenimentul s a petrecut pe banda mea de mers lucru ... (vezi toată discuția)