avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme asigurare dupa accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme asigurare dupa accident

pe data de 22 iulian am fost implicat intr-un accident de circulatie care a avut ca rezultat avarierea masinilor si vatamare corporala a sotiei mele cu certificat iml de 12-13 zile ingrijire. politia l-a scos vinovat pe celalat sofer si i-a deschis dosar penal pt vatamare din culpa.
cu toate ca nu a contestat la politie, vinovatul a declarat la asigurari ca nu stie in ce imprejurari a fost accidentul si crede ca politia l-a scos vinovat gresit.
ca raspuns la dosarul de dauna, asiguratorul mi-a dat o hartie care imi spune ca v-a desfarura o ancheta proprie. avocatul meu a trimis ieri o hartie in care spune ca asiguratorul nu poate desfasura ancheta proprie in cazul in care organele competente ale statului ancheteaza cazul, e scris asta in legea 5/2010.
in urma accidentului sotia si-a pierdut 2 dinti, copii de 7 luni si 3,7 ani au scapat doar cu vanatai, masina opel insignia facuta praf. nu am depus nici o plangere pana in prezent, vinovatul a spus ca vrea sa imi achite implantul dintilor sotiei.
la ce sa ma astept?
Parerea mea este sa lasati avocatul dv. sa actioneze conform uzantelor pt ca modul cum prezinta asiguratorul problema este dubios. Aveti ghinionul sa va confruntati cu una din firmele sustinute pe piata in mod dubios de CSA si de aici toate necazurile dv. In instanta vor prima concluziile stabilite de organele de politie si nu cele ale asiguratorului. Asa ca nu acceptati reparatia in alta parte decat la reprezentanta si nu acceptati suma de bani injumatatita pe baza unei asa zise expertize facuta de asigurator fara sa fi stabilit de comun acord cu dv si cu instanta , expertul auto care sa prezinte concluziile in instanta.
multumesc pt raspuns.
se poate calcula viteza unui autoturism in functie de distanta de oprire de dupa impact si fara o roata? singurele urme de pneuri sunt cele lasate de mine dupa impact, masina a derapat cam 40-50 metri pe asfalt. inainte nu am franat deloc nici dupa, cealata masina m-a lovit lateral in roata stanga fata care s-a rupt.
nu stiu ce expertiza a facut politia, dar in raspunsul primit de la parchet s-a mentionat ca eu conduceam regulamentar .
update: am avut primul termen pe 6 dec si s-a amanat pana pana in ianuarie la cererea [editat de admin] asig. intre timp am vorbit si cu celalalt sofer, mi-a trimis copia dupa pv primit dupa nup-ul de la parchet, a primit avertisment si 3 luni permis supendat. in legatura cu expertiza facuta de asigurator din care reiese culpa comuna datorita vitezei mari pe care as fi avut-o(150 km/h), la cerrerea mea au refuzat sa mi-o arate, spunand ca e platita de ei . eu stiu sigur ca mergeam cam in jur de 100 km/h, era vineri dupaamiaza, drumul spre litoral, 22 iulie, eram bara in bara pe ambele sensuri, drum cu o singura banda pe sens. de altfel, in spatele meu era o doamna cam la 50 de ani, care a declarat verbal primului echipaj de politie sosit ca abia a evitat si ea, politistul i-a cerut si ei actele.
intre timp a trebuit sa imi cumpar alta masina, am stat 3 luni cu auto imprumutate de la rude. sotia si-a facut implanturi dentare la bucuresti, am ramas doar cu sperietura groaznica, uneori noaptea cand ma gandesc ce se putea intampla imi sare somnul(mentionez ca am avut in masina copiii de 1 respectiv 3,5 ani care au scapat teferi).
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
Alin Popescu, administrator
In functie de urmele conservate dupa accident se poate calcula vitezele de deplasare ale autoturismelor atat inainte cat si dupa impact.
nu au fost urme de franare ( nici nu am franat, am fost lovit in lateral de o masina care vira stanga) nici inainte nici dupa. se pare ca am lasat o urma de la scutul de plastic(am ramas fara roata stanga fata) pe sosea dupa impact pana la locul in care m-am oprit cam la 50 metri. politia nu a masurat nimic, m-au pus sa scriu in declaratia care am dat-o ca a plouat torential dupa eveniment, ceeea ce a fost adevarat. singurele poze pe care le are asiguratorul sunt cele facute de mine, eu nu am nimic de ascuns si le-am pus la dispozitie. politia a apucat doar sa fotografieze si sa faca masuratori doar la cealalta masina, dupa care a plouat torential.

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de asigurari sebyxv sebyxv Problema este asa: Am avut un accident de circulatie (Soferul unui autobuz a intors intr-o intersectie semaforizata, unde intoarcerea este interzisa prin ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? codriz codriz mergem intr`o seara cu ceata si mazga pe jos si m`am inscris in depasirea unei masinii( am semnalizat si am facut flashuri). eram incadrat pe banda a 2-a iar ... (vezi toată discuția)
Accident rutier bechet-calafat alexflav alexflav va rog a-mi raspunde la o intrebare in legatura cu un accident soldat acum 1 an si jum ,in cercetare inca! evenimentul s a petrecut pe banda mea de mers lucru ... (vezi toată discuția)