avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme asigurare dupa accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme asigurare dupa accident

pe data de 22 iulian am fost implicat intr-un accident de circulatie care a avut ca rezultat avarierea masinilor si vatamare corporala a sotiei mele cu certificat iml de 12-13 zile ingrijire. politia l-a scos vinovat pe celalat sofer si i-a deschis dosar penal pt vatamare din culpa.
cu toate ca nu a contestat la politie, vinovatul a declarat la asigurari ca nu stie in ce imprejurari a fost accidentul si crede ca politia l-a scos vinovat gresit.
ca raspuns la dosarul de dauna, asiguratorul mi-a dat o hartie care imi spune ca v-a desfarura o ancheta proprie. avocatul meu a trimis ieri o hartie in care spune ca asiguratorul nu poate desfasura ancheta proprie in cazul in care organele competente ale statului ancheteaza cazul, e scris asta in legea 5/2010.
in urma accidentului sotia si-a pierdut 2 dinti, copii de 7 luni si 3,7 ani au scapat doar cu vanatai, masina opel insignia facuta praf. nu am depus nici o plangere pana in prezent, vinovatul a spus ca vrea sa imi achite implantul dintilor sotiei.
la ce sa ma astept?
csiulianro a scris:

la conciliere, asiguratorul a sustinut 2 puncte: celelat sofer nu a recunoscut vina la ei, cu toate ca a semnat pv si nu l-a contestat si 2: la expertiza lor a iesit ca rulam cu viteza de 150 km/h.
intrebarile mele sunt:
-poate lua instanta in considerare datele inregistrate de masina (viteza la impact) in conitiile in care masina are dipozitiv de inregistrare a evenimentelor? am luat deja legatura cu reprezentanta, imi pot da viteza la care au sarit airbagurile?
-eu estimez o viteza intre 80-120 km/h (legala era 100), daca as fi avut 120, ce efect ar avea in instanta?
-am cerut sa vad si eu expertiza lor, au refuzat, e legal?


As fi foarte curios cum a fost calculata viteza de 150 km/h in conditiile in care expertul desemnat de societatea de asigurare nu a avut acces la dosarul de la politie unde sunt consemnate masuratorile oficiale.
Puteti solicita in instanta proba cu inscrisul privind viteza autoturismului in momentul in care au sarit airbag-urile. Insa solicitarea acestui inscris trebuie sa vina din partea instantei.
Cazul depasirii vitezei legale trebuie analizat in functie de datele efective.
Expertiza a fost comandata si platita de societatea de asigurare. Deci, este proprietatea lor. Este la latitudinea lor sa va o arate sau nu.
Daca aflati cum a fost determinata viteza de 150 km/h transmiteti-mi si mie prin mail.
deja astept al treilea termen la proces. am vazut in schimb expertiza facuta de asigurator pe baza dosarullui de dauna .au facut cateva greseli clare, distanta au marit-o de la 60 la 100 metri(am participat la masuratorile politiei,nu imi amintesc rezultatul dar am masurat ulterior 60 pasi.google map imi da 69 metri), au pus greutatea opel astra g 1650 kg (fara sofer) vs 1630 opel insignia, au facut greseli matematice simple in formulele de calcul(inversat numitor cu numarator, greseli aritmetice la rezultatele finale ,etc). au considerat ca masina a franat imediat dupa impact si au calculat coeficientul de franare la masina mea doar pt 3 roti.in impactul de sub 1 secunda as fi piedut 50 km/h.
intentionez sa fac plangere contra expertului care a facut aceasta expertiza. cum pot intra in posesia dosarului facut de politie si inaintat catre parchet?

le: cine doreste sa vada expertiza si (sau foto accident) sa imi trimita pm.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
csiulianro, utilizator
update
azi am avut al 3 termen la proces, mi s-a dat o saptamana sa achit 800 lei pretul unei expertize. exact peste 7 zile trebuie sa mearga sotia sa depuna chitanta(eu nu sunt in tara), si tot atunci judecatorul vrea sa interogheze celalalt sofer si pe juristul asigurarii, le-a trimis citatii. ma bucur ca macar merge repede procesul, am deja 4 termene in 2,5 luni.
azi am avut alt termen in proces, a fost primul la care am participat si eu. am primit copie de la expertiza judiciara efectuata, imi este favorabila inclusiv la valoarea de despagubire.
am fost citat insa pt interogare de catre judecator, care a spus ca incuviinteaza proba cu interogarea(fortata parca a m auzit). urmatorul termen e peste 2 saptamani.


instanta de fond mi-a admis cererea. in continuare astept sa vad ce decide asiguratorul. juristul lor prezent la proces mi-a spus ca ii trebuie codul numeric si contul meu bancar si a spus ca ii pare rau de situatie.
=D> multumesc Justitiei Romane.

le: am pus link-ul cu dosarul meu dar nu merge si l-am sters.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
csiulianro, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de asigurari sebyxv sebyxv Problema este asa: Am avut un accident de circulatie (Soferul unui autobuz a intors intr-o intersectie semaforizata, unde intoarcerea este interzisa prin ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? codriz codriz mergem intr`o seara cu ceata si mazga pe jos si m`am inscris in depasirea unei masinii( am semnalizat si am facut flashuri). eram incadrat pe banda a 2-a iar ... (vezi toată discuția)
Accident rutier bechet-calafat alexflav alexflav va rog a-mi raspunde la o intrebare in legatura cu un accident soldat acum 1 an si jum ,in cercetare inca! evenimentul s a petrecut pe banda mea de mers lucru ... (vezi toată discuția)