marrona a scris:
- In 2004 am semnat un angajament de confidentialitate si neconcurenta, care prevedea, printre altele, ca in urma efectuarii unui training, sunt obligata sa raman 2 ani in institut, altfel voi suporta contravaloarea cheltuielilor ocazionate.
- in ianuarie 2005 am participat la un training in strainatate, si am semnat un act aditional care ma obliga la 5 ani in institut, sau altfel voi plati integral contravaloarea trainingului (mentionez ca acest act aditional are doar un numar, dar nu este datat.... De asemenea, desi ar fi trebuit sa primesc un exemplar in original, nu mi s-a dat... am reusit sa fac rost de o copie dupa un an si dupa multiple cereri adresate conducerii)
- se pare ca tot in 2005 am mai semnat un nou angajament de confidentialitate si neconcurenta, la care, de data aceasta, era stipulata suma de 10000 E in cazul in care plec mai devreme de 2 ani de la terminarea unei instruiri.
- in august 2007 mi-am depus demisia... ma pregateam sa platesc o suma relativ normala, pentru t
Sa ne intelegem putin cu privire la clauza de confidentialitate, cea de neconcurenta si formarea profesionala. Aici vorbim de 3 lucruri diferite, Nerespectarea lor duce la plata unor sume convenite.
Doar in cazul unei formari profesionale se platesc cheltuielile facute cu formarea profesionala daca parasesti unitatea in care lucrezi inainte de perioada stipulata in Actul aditional si doar proportional cu perioada ce tr. sa o mai stai.
In cazul clauzei de confidentialitate sumele se platesc doar daca ai incalcat clauza de confidentialitate, adica daca ai divulgat date cu privire la activitatea desfasurata , in timpul cat stai angajat sau un nr. de ani dupa placarea din unitate.
In cazul clauzei de neconcurenta, sumele se platesc in cazul in care in timpul cat esti angajata desfasori o activitate de aceasi natura sau un nr. de ani dupa plecarea din unitate, desfasori ca exemplu o activitate de acesi natura cu cea desfasurata , creand concurenta.
Clauzele de confidentialitate si cea de neconcurenta nu sunt clauze prin care angajatorul sa ceara sa nu parasesti unitatea un nr. de ani, iar in baza lor nu se face nici un fel de curs sau pregatire. Cred ca nu ai citit cu atentie actele semnate sau ceva nu ai prezentat corect.