avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parchetul si atributiile sale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parchetul si atributiile sale

buna ziua ! as dori sa aflu daca parchetul de pe linga judecatoria ----------x doar cerceteaza ( desfasoara o ancheta sau tot aceasta institutie da si solutionarea ? mai are loc vreun proces? va multumesc
Cel mai recent răspuns: petunie , utilizator 09:09, 27 Iulie 2013
Procurorul ( de la parchet) instrumenteaza dosarul, poate da o solutie dintre urmatoarele: clasarea ( daca nu exista invinuit in cauza), neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarire sau trimiterea in judecata.
Daca trimite dosarul in judecata, aceasta ( fondul) are loc la judecatorie.
Daca da NUP sau SUP, poate face contestatie persoana vatamata si aceasta contestatie se judeca la judecatorie. Daca nu face nimeni contestatie in termen, nu se mai judeca nimic, ramane in vigoare ordonanta procurorului.
~ Conținut șters la cerere ~
Si mai este un aspect: in cazul anumitor infractiuni, urmarirea penala se efectueaza de catre procuror, in cazul altora - de catre organele de politie, sub supravegherea si coordonarea procurorului.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
Cezar augustin Dinu, Avocat
Buna ziua,

Mi s-a facut o plangere penala in luna februarie de catre o doamna pentru amenintare si santaj. Amenintare pentru ca I-am trimis doamnei o notificare prin care o instiintam ca-i voi sista furnizarea apei in cazul in care nu-si va achita restantele catre firma pe care eu o administrez, santaj - dumnezeu stie.
Intre timp am sistat furnizarea apei catre imobilul detinut de aceasta doamna iar doamna a gasit de cuviinta sa se relocheze intr-un alt imobil detinut de ea.
In luna iulie am primit rezolutia pentru NUP iar din acel moment au inceput sicanele. A actionat firma pe care o administrez in instanta, inca nu cunosc cauza pentru ca nu am primit comunicarea, a inceput sotul dansei sa dea telefoane spunand ca va aduce televiziunea, ca ne vor face publicitate proasta (domnul avand bani si fiind un nume public in lumea sportiva) iar mai nou au inceput sa apara in complexul residential persoane dubioase, tatuate si cu multi muschi pe ei, acestia se pare avand telecomenzi de acces in complex.
Ma gandesc ca doar vor sa ma intimideze dar sincera sa fiu nu m-am confruntat niciodata cu asemenea caractere umane si nici nu stiu cum trebuie sa reactionez.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate considera abuz? ContSters75393 ContSters75393 Ieri am fost impreuna cu un avocat la postul de politie de care apartin pentru a vedea ce probe s-au mai administrat intr-un dosar in care sunt trecut ca ... (vezi toată discuția)
Rezolutia procurorului infirmata in instanta bukinst bukinst AM urmatoarea speta. Intr-o plangere penala s-a dat NUP de procurorul de caz ( prim procuror) iar la contestatie seful ierarhic (prim procurorparchet ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie tegiversare u.p. Narcisa_ Narcisa_ Instanta a admis plangerea si a trimis dosarul la parchet unde a dispus inceperea U.P. De la data de cand dosarul se afla la parchet, au trecut 9 luni de ... (vezi toată discuția)