avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire

Buna Ziua
As dorii o clarificare, si anume care este diferenta intre un spor de vechime si spor de loialitate? Am pus din prima aceasta intrebare deoarece la noi la firma (unde lucrez de 14 ani) pina acum vreo 4-5 luni pe fisa de salar (fituica) era precizat spor de vechime, dupa care sa trecut la spor de loialitate. Astea am precizat din motivul ca s-a taiat sporul de loialitate din 1.06.2010. Pina acum am primit un act aditional cind ni sa marit sporul de vechime dupa lege, si era trecut in CM ca spor de vechime. Acuma cum ni sa taiat sporul de vechime sau loialitate s-a facut inregistrarea si in CM. Acolo scrie ca sa facut modificarea cu acordul ambelor parti si este si trecut si nr de act aditional pe baza caruia s-a facut operatiunea, dar aicea intervine problema, adica noi angajatii nu am semnat nici un act aditional doar print-o sedinta ni sa comunicat ca pe o perioada de 3 luni asta va fii situatia. As vrea sa stiu daca s-a procedat corect si ce este din punc de vedere juridic diferenta intre cele doua expresii.
Multumesc cu toata stima!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 3 August 2010
Acestea trebuie sa fie explicate in CCM al unitatii dvs.
Cred ca sporul de vechime se scorda pentru toata vechimea in munca iar sporul de loialitate numai pentru vechimea in unitatea respectiva.
Acuma cum ni sa taiat sporul de vechime sau loialitate s-a facut inregistrarea si in CM. Acolo scrie ca sa facut modificarea cu acordul ambelor parti si este si trecut si nr de act aditional pe baza caruia s-a facut operatiunea, dar aicea intervine problema, adica noi angajatii nu am semnat nici un act aditional doar print-o sedinta ni sa comunicat ca pe o perioada de 3 luni asta va fii situatia. As vrea sa stiu daca s-a procedat corect si ce este din punc de vedere juridic diferenta intre cele doua expresii.

Intrebarea mea arzatoare era asta de mai sus, adica daca in CM era trecut spor de vechime si ni sa taiat spor de loialitate, nu era mentionat ca spor de loialitate in CM.
Orice modificare a c.i.m. se face cu acordul partilor .. in caz contrar, va puteti adresa instantei de judecata pentru anularea acelui act prin care s-a renuntat la sporuri si pe care nu l-ati semnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renegociere ccm si spor de vechime Bogdan Popovici Bogdan Popovici Cateva intrebari. In cazul in care la unitate este negociat un CCM valabil pana in 2010, se pot demara negocierile pentru un nou CCM, adica cel vechi sa ... (vezi toată discuția)
Modificare brut contract perioadă nedeterminată marinelaene marinelaene Bună ziua. Societatea în care lucrez dorește să îmi modifice prin act adițional brutul, netul rămânând același, astfel: minimul pe economie să ... (vezi toată discuția)
Acordare spor de vechime Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Daca un salariat aduce cu intarziere cartea de munca pentru a dovedi vechimea in munca si pina atunci nu benefieaza de spor de vechime acordat ... (vezi toată discuția)