avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietari

am mostenit impreuna cu sora mea casa parinteasca.eu as vrea sa ies din indiviziune insa nu stiu cum sa procedez si ce sa cer ca sa am drum de acces.adica putem folosi amandoua intrarea (poarta) ? si in acte deschiderea la strada va contine si spatiul portii ,?nu stiu daca ma exprim tocmai bine insa nu cunosc acesti termeni.noi avem deschidere exact 16 m ,daca impartim in doua fiecareia ii revin 8 m.cu acesti 8 m iau autorizatie de la primarie insa nu stiu cum se face cu intrarea in curte ,ramanem in indiviziune pe aleea de servitute si spatiul acesta(aleea cum se trece )?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:06, 4 August 2010
Buna ziua !
Deschideti procedura succesorala notariala si tot pe cale amiabila stabiliti servitutea de trecere printr- un act autentic incheiat in fata notarului ("Servitutile continue neaparente si servitutile necontinue si neaparente nu se pot stabili decit prin titluri").
Cu stima !
Daca nu exista intelegere , sesizati judecatoria in a carei raza teritoriala s-a aflat ultimul domiciliu al defunctului, in vederea impartelii bunului indiviz.
Totodata, solicitati instantei de judecata stabilirea unui drept de servitute ( drept real principal, esentialmente derivat, imobiliar), care va fi exercitat pricinuind o paguba cat mai mica proprietarului fondului aservit, si, totodata, despagubindu-l pentru degradarile cauzate.
~ Conținut șters la cerere ~
daca va intelegeti impreuna cu sora asupra drumului de acces puteti dezbate succesiunea la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lngradire acces locuinta sobv99sec sobv99sec Va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema.....Drumul de acces spre locuinta propr. pers trece pe 4 proprietati, deservindu le cu acelas scop de drum de ... (vezi toată discuția)
Servitute andreiamano andreiamano am un teren-loc infundat, fac actiune pt stabilire servitute cu primaria.terenul nu este in inventarul domeniului public sau privat si nici in proprietatea ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere CARMENSANDRU CARMENSANDRU Am cumparat o casa si am prin curtea vecinilor servitute de trecere ( curtea mea este 30 m mai in spate). In fata casei am 1.90 m, pana la granita cu vecinul, ... (vezi toată discuția)