avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere dupa reintegrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere dupa reintegrare

In litigiu de munca ce a avut ca obiect contestatia impotriva concedierii individuale pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, in recursul formulat de contestator, instanta conform art 306 alin.2 Cpr. civ. a invocat un motiv de ordine publica in sensul ca decizia de concediere nu contine motivele ( motivarea concreta) ce au determinat concedierea , conditie prevazurta la art 74 alin.1 Codul muncii si sanctionata conform art.76 din Codul Muncii cu nulitatea absoluta a deciziei.
Motivul de ordine publica invocat din oficiu de instanta vizeaza nelegalitatea decizie sub aspectul unei conditii de forma fara sa puna in discutie tenmeinicia deciziei ( instanta de fond a respins contestatia).
Intrebare: dupa reintegrare este posibil emiterea unei alte decizii de concediere (postul fiind efectiv desfiintat) care sa suplineasca viciul de forma pentru care instanta a anulat decizia de concediere initiala?
Apreciez ca in speta ce face obiectul discutiei art.322 pct.5 nu se aplica.
Dl. Freeelis multumesc pentru clarificare, imi pare rau dar am fost ironic numai la adresa celui cu ideea aplicarii acestei prevederi din c.proc.civ.
Macar sa citeasca ce ati scris si data viitoare...
On topic
Stimate domn, observ ca in definitiv dvs. va profita solutia instantei, instanta anuland decizia de concediere pentru un motiv de ordine publica.
Daca angajatorul dvs va va emite o noua decizie de concediere ulterior reintegrarii si plata despagubirilor, emisa cu respectarea conditiilor de fond instituite de codul muncii, dvs o veti ataca si veti primi solutia din fond (respingerea contestatiei)
Numai ca in calea de atac nu va mai exista in fata instantei de recurs motivuil de nulitate absoluta a deciziei.
Spuneati de evocarea fondului, ce motive de recurs ati invocat?
Stimate domn, eu reprezint angajatorul, altfel ce rost subiectul intrebarii...!!!
dupa reintegrare se poate reface procedura concedieri.
Multumesc pentru opinie! O problema ar fi cu perioada de preaviz pentru ca postul este efectiv desfiintat si nu stiu daca preavizul se poate acorda in conditiile imposibilitatii de al efectua la locul de munca. In schimb angajatorul poate acorda o indemnizatie (egala cu un salariu tarifar lunar)?!

Alte discuții în legătură

Termen revizuire ContSters83715 ContSters83715 in cate zile se poate inregistra la litigii de munca ( curtea de apel) revizuirea ( cale extraordinara de atac) conform cpc? (vezi toată discuția)
Cai extraordinare de atac impotriva unei hotarari pronuntate in recurs sorania sorania o alta intrebare am pentru ca astazi am avut un recurs facut de parat , la tribunal mi- a admis actiunea avind ca obiect pretentii (asa este scris in sentinta) ... (vezi toată discuția)
Termen de exercitare a caii revizuirii avvaslui avvaslui As dori opini in ceea ce priveste momentul de la care se calculeaza termenul de o luna pentru revizuire. Astfel, impotriva unei decizii din apel s-a formulat ... (vezi toată discuția)