avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere dupa reintegrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere dupa reintegrare

In litigiu de munca ce a avut ca obiect contestatia impotriva concedierii individuale pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, in recursul formulat de contestator, instanta conform art 306 alin.2 Cpr. civ. a invocat un motiv de ordine publica in sensul ca decizia de concediere nu contine motivele ( motivarea concreta) ce au determinat concedierea , conditie prevazurta la art 74 alin.1 Codul muncii si sanctionata conform art.76 din Codul Muncii cu nulitatea absoluta a deciziei.
Motivul de ordine publica invocat din oficiu de instanta vizeaza nelegalitatea decizie sub aspectul unei conditii de forma fara sa puna in discutie tenmeinicia deciziei ( instanta de fond a respins contestatia).
Intrebare: dupa reintegrare este posibil emiterea unei alte decizii de concediere (postul fiind efectiv desfiintat) care sa suplineasca viciul de forma pentru care instanta a anulat decizia de concediere initiala?
renunta la prezenta salariatului in perioada de preaviz si plateste si acele zile.
1. Preavizul este un drept recunoscut de lege si, conform art. 38(1) din Codul muncii, nu se poate tranzactiona renuntarea sau limitarea sa.
2. Faceti un stat de plata separat, cu salariatul in cauza, cu titlul "Conform HJ nr... emisa de...". Pe stat ii treceti functia avuta chiar daca postul a fost desfiintat.
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
a renunta la prezenta salariatului in perioada de preaviz la munca este dreptul angajatorului care " poate renunta.. "
a se vedea art. 79(7) intrucat m-am referit strict la durata preavizului astfel ca atat la concediere cat si la demisie vorbim de preaviz. B-)
1. Art.38(1) din Codul muncii nu se refera la renuntarea de catre angajator la prezenta salariatului la serviciu in perioada preavizului (daca vrea sa renunte este dreptul lui).
2. Si articolul de lege citat, si eu, ne refeream la dreptul legal al salariatului de a beneficia de preaviz si de a nu putea sa renunte la el. Ca se prezinta sau nu la serviciu este problema lui sau a angajatorlui sau a amandurora.
Apreciez ca preavizul trebui acordat conform legii, dar in perioada de preaviz angajatorul renunta la indeplinirea obligatiei salariatului de a se prezenta la serviciu. Astfel, fiind un drept in plus pentru salariat este permis de vreme ce i se va acorda un salariu tarifar lunar pentru perioada de preaviz. De asemenea ii v-om anexa o lista a posturilor vacante ( daca sunt) pentru a opta in termenul de 3 zile.
Multumesc pentru precizari!
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
viorell2004, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen revizuire ContSters83715 ContSters83715 in cate zile se poate inregistra la litigii de munca ( curtea de apel) revizuirea ( cale extraordinara de atac) conform cpc? (vezi toată discuția)
Cai extraordinare de atac impotriva unei hotarari pronuntate in recurs sorania sorania o alta intrebare am pentru ca astazi am avut un recurs facut de parat , la tribunal mi- a admis actiunea avind ca obiect pretentii (asa este scris in sentinta) ... (vezi toată discuția)
Termen de exercitare a caii revizuirii avvaslui avvaslui As dori opini in ceea ce priveste momentul de la care se calculeaza termenul de o luna pentru revizuire. Astfel, impotriva unei decizii din apel s-a formulat ... (vezi toată discuția)