In urma cu ceva vreme am avut un accident auto in care au fost implicate alte 2 masini, sa facut procesul verbal de catre politie, sa dat polita de asigurare, asigurare la Carpatica , proprietarul uneia dintre masini nu a fost de acord cu decizia celor de la asigurari pentru repararea aripii din spate a masinii, el dorea inlocuirea piesei, ca urmare am primit o "Convocare la conciliere directa", de la un cabinet de avocatura, in care sunt invitati la avocat SC Carpatica Asigurari SA Sibiu , SC Carpatica Asigurari SA Suceava si persoana mea.
Propritarul masinii avariate cere ca despagubire o suma de bani pentru reparatiile facute la masina , si o alta suma de bani pentru inchirierea unei masini pe perioada in care masina a fost in service, plus plata eventualelor cheltuieli de judecata.
Intrebarea mea este: Poate sa pretinda ceva de la mine, sau are treaba doar asiguratorul? Ce se poate intampla daca nu se impaca cu cei de la asigurari.
Sa ma duc la intalnirea cu ei sau nu?
Pagubitul poate sa ceara tot ce crede de cuviinta, va primi de la asigurator ce prevad normele RCA, sau ce va hotara instanta, daca se ajunge la proces.Sunteti invitat, fiind vinovatul (ati omis precizarea dar se subintelege) care a produs accidentul si trebuie sa fiti in cunostinta de cauza privind stingerea litigiului provocat, eventual sa puteti interveni, daca se incearca/intampla denaturarea imprejurarilor producerii evenimentului la care ati luat parte.
Dv sunteti acoperit de polita RCA asa ca nu va poate cere nimic. In diferen ce cere si cat cere se va discuta cu asiguratorul si daca nu se inteleg atunci instanta va stabili ce si cat se despagubeste, inclusiv penalizari si cheltuieli de judecata. Litigiul se va purta intre asigurator si pagubit iar dv. veti asista doar. Va urez succes!
Probleme rca
criss_ty
Buna.
Zilele trecute mi-a fost lovita putin masina.S-au facut toate demersurile,urmeaza sa fie innaintat dosarul pentru a se aproba costul reparatiei.Rca-ul ... (vezi toată discuția)