avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

insolventa

Buna ziua. As dori un sfat in lagatura cu un SRL , care nu are bunuri , nu are angajati,are datorii la stat ( impozitul forfetar) si administratorul ( asociat unic) doreste desfiintarea pentru ca nu poate sustine financiar societatea
In cazul deschiderii procedurii de insolventa cine achita costurile si in ce constau acestea daca societatea nu are bunuri pentru a fi valorificate.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 20:25, 4 August 2010
Sugestia mea este sa urmati procedura de dizolvare si lichidare prevazuta de Legea nr.31/1990, privind societatile comerciale.
Toate taxele si costurile le va suporta societatea prin asociatul unic.
In cazul deschiderii procedurii de insolventa cine achita costurile si in ce constau acestea daca societatea nu are bunuri pentru a fi valorificate.

legea 85/2006 prevede ca plata onorariului si a cheltuielilor de procedura in acest caz sa se faca din fondul de lichidare prevazut la art 4 dar ...
Personal nu am mai incasat de mai mult de 1 an bani din fond si ca atare moca nu mai lucrez caci intru si eu in faliment ...
Sfatul colegului Gabescu este mai preferabil
De la data dizolvarii si numirii lichidatorului in conformitate cu legea 31/1990 nu se mai plateste impozitul minim (forfetar) si nu se mai calculeaza dobanzi si penalitati la debitul restant.
Lichidarea trebuie terminata intr-un an, timp in care va platiti datoriile ....
Toate taxele si costurile le va suporta societatea prin asociatul unic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate ancaalina ancaalina Buna seara, am o societate la care nu am mai depus nimic de 2 ani deoarece am plecata din tara,societatea are un teren si o cladire proprietate,acum am intrat ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl cu asociat unic fara lichidare!!! ContSters21504 ContSters21504 SPETA cu 3 intrebari: SRL cu asociat unic. 1. este posibilă dizolvarea voluntară a societăţii mai sus menţionate, fără lichidare, raportat la ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de firma alexaama alexaama Am o societate comerciala cu raspundere limitate, in care sunt singurul asociat. Pe firma am cumparat o masina. In prezent firma este suspendata. Nu doresc sa ... (vezi toată discuția)