avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura neinregistrata in contabilitate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura neinregistrata in contabilitate

Am o factura de furnizor din iunie 2010 platita in iunie dar am uitat sa o inregistrez in contabilitate (in jurnalul de cumparari).Cum procedez cu inregistrarea ei ?Cu ce tva O inregistrez acum cu 19% sau cu 24%.Trebuie sa refac decontul de TVA.
Cel mai recent răspuns: Silvia Dumitru , utilizator 12:32, 6 August 2010
b]Silvia Dumitru a scris:

Va rog ajutati-ma cu raspunsul la ..factura neinregistrata in contabilitate;;; mai fac o completare si anume ca nu mai pot sa o inregistrez in luna iunie intrucat am depus bilantul siam mai depus si balanta la o banca pentru o linie de credit.

:offtopic:
aveti butonul edit pentru editare mesaje

~~~
Daca este platita , inseamna ca soldul contului furnizori nu este in regula ... dar nu asta e esenta intrebarii dvs .
Ce valoare are acea factura ? Cat este rulajul creditor al lunii iunie pe contul de furnizori ?
Fiind din iunie, tva este 19%. Nu aveti cum deduce decat 19%.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
Multumesc mult pentru raspuns.
cu placere
va rugam sa -mi spuneti valoarea acelei facturi si rulajul contului, pentru a determina un prag de semnificatie
daca acea valoare este nesemnificativa , puteti lasa inregistrarile asa cum au fost ele , iar in luna iulie treceti suma pe regularizari in decont .
daca insa, valoarea este semnificativa , lucrurile se schimba
valoarea facturii este 8059.27 din care tva 1286.78 lei(19%).
Si mai am un caz factura furnizor de RDS care este facturata in luna iulie cu 19%, spunand ei ca sunt apelurile din luna iunie.Pe asta cum o inregistraz in decont?
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare decont tva anitu anitu In luna iunie am facut o inregistrare incorecta in contabilitate , la o factura de vanzare marfuri.Factura era in valoare de 4607 lei si a fost inregistrata ... (vezi toată discuția)
Factura avans omisa la inregistrare elims_mn elims_mn Buna ziua, Am si ei o intrebare care poate este banala, dar am nevoie de o lamurire. In luna septembrie am avut o factura de avans de la un furnizor pe ... (vezi toată discuția)
Nelamurire tva alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Buna ziua , Am o problema, sunt incepatoare in ceea ce priveste contabilitatea , si am o nelamurire.... #-o Am o factura , in care s-au stornat niste ... (vezi toată discuția)