avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale demisie sau concediere?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

demisie sau concediere?

Buna ziua tuturor!!!
Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema pe care am incercat sa o rezolv singura dar nu am reusit: patronul meu doreste sa inchida doua contracte de munca pe motivul absentelor nemotivate. le-a trimis acasa o convocare la sediu ptr. rezolvarea dosarelor ptr. care a primit confirmarea de primire dar respectivii tot nu s-au prezentat. acum, doreste sa le desfaca CIM iar eu nu stiu cum se face asta. trebuie tot prin demisie sau prin concediere? nu stiu in baza caror articole, nu am nici un model, chiar nu stiu cum se face asta si nici pe net nu m-am descurcat sa aflu. Va rog mult de tot daca se poate sa ma ajutati, luni trebuie sa ma duc cu ele la ITM si eu nu stiu sa ii spun sefului cum se face. trebuie sa stiti ca sunt inca la inceput si pina acum nu m-am lovit de asa ceva.
Va multumesc mult de tot anticipat!
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 13:11, 18 Septembrie 2007
Aveti perfecta dreptate, daca prima data m-am gindit ca patronul le face un rau f. mare, am stat si m-am mai gindit si mi-am dat seama ca are dreptate. de aceea, citind sfaturile dumneavoastra, i-am spus sa isi faca RI ca sa nu mai fie in pierdere. cum ati spus, firma este la inceput (citeva luni) si daca se mai intimpla asta......ieri l-a lasat altul cu ochii in soare.
Multumesc mult pentru raspuns!
Cu respect,
Maria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere - absente nemotivate vidiva vidiva cu ce articol este corect sa incadrez o concediere pe baza absentelor nemotivate ? Art 51.(2) , Art. 52.(1) b) sau Art. 61. a ? si la cate absente nemotivate ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului individual de munca pt absente nemotivate carmen64 carmen64 am mai multi angajati care lipsesc nemotivat de mai mult de o luna de zile ce pot sa fac in cazul lor? cum pot sa le desfac contractul ? (vezi toată discuția)
Desfacerea cim-ului in baza absentelor nemotivate delia25 delia25 Buna ziua! La cate absente nemotivate se poate desface contractul de munca si care este procedura? Multumesc (vezi toată discuția)