avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de sarcini imobiliare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de sarcini imobiliare

cum si unde se inregistreaza sarcini noi pe rolul unui anumit imobil?
Cel mai recent răspuns: gymyforty , utilizator 06:38, 5 August 2010
In cartea funciara in cadrul foii C - de sarcini se noteaza toate sarcinile imobilului.Va prezentati la Biroul de Cadastru si Publicitate Iimobiliara si depuneti documentele in cauza.
Imobilul respectiv nu are carte funciara; eu nu sunt proprietar; proprietari au datorii fata de mine pe care momentan le platesc (in rate pe 23 de ani) si garanteaza cu imobilul in cauza(totul este consfintit intr-o hotarate judecatoareasca definitiva).Cum fac?...le fac carte funciara si trec acolo sarcina?...se poate trece altundeva?..ptr ca acestia pot vinde imobilul si adio garantii de plata a datoriilor !
La OCPI am fost astazi , chiar in audienta la un Sef de pe-acolo si zicea ca nu pricepe ce vreau !...ca ei nu faca asa ceva...etc...
Ca sa va puteti inscrie sarcina in cartea funciara, trebuie mai intai facute cadastrul si intabularea imobilului in cauza (le face un expert autorizat, pe baza actelor de proprietate). Dupa inscrierea imobilului la Cartea Funciara, notati acolo sarcina respectiva.
buna ziua.
ceea ce doriti dvs este garantarea executarii unei obligatii prin constituirea unui drept de ipoteca in favoarea dvs.
intai trebuie cadastrat si intabulat imobilul, abia dupa aceea se va putea constitui dr de ipoteca in favoarea dvs.
despre ce fel de hotarare judecatoreasca este vorba?
Eu nu mai inteleg nimic !,,,Carte Funciara ce e?...a cui e?...nu e a imobilului?
cadastru imobilului ;intabularea...ce mai sunt si astea?

Eu inteleg ca trebuie sa fac Cartea Funciara a Imobilului (pe baza de act proprietate; masuratori topometrice; harta...etc), de catre un expert, si asta se intabuleaza la OCPI dupa care pot sa trec sarcina in ea ..foaia C... Corect?

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca/intabulare GiaM GiaM Buna seara! De curand am facut o radiere de ipoteca in favoarea unei banci pentru garsoniera achizitionata prin credit ipotecar. Aceasta a fost inscrisa in ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Cine depunea la OCPI cererea pentru radierea ipoteci? Banca sau persoana in cauza? Este vorba de un apartament cumparat prin Prima Casa ( achitat ... (vezi toată discuția)
Cadastru Dobre Alin Dobre Alin Buna ziua imi poate spune cineva cum pot face cadastrul unui apartament daca blocul nu are Cadastru sau cum pot vinde acest apartament neavand Cadastrul ? ... (vezi toată discuția)