avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de paternitate

in august 2010 imi expira perioada de crestere copil pana la 2 ani cum procedez in continuare daca angajatorul meu si-a incetat activitatea? beneficiez de somaj? in ce conditii?mutumesc
Cel mai recent răspuns: simona_27 , utilizator 13:40, 5 August 2010
beneficiati de acordarea ajutorului de somaj.
Tot sub acelasi titlu as avea si eu doua intrebari:
1. Este posibil schimbul intre mama si tata in timpul CIC?Adica initial sa intru eu in concediu de ingrijire copil iar cand are copilul 6 luni sa ma intorc la serviciu si sa intre tatal pentru inca 1.5 ani?
2. Daca este posibil atunci, conditia de a realiza venituri profesionala timp de 12 luni inainte de nasterea copilul de aplica si pentru tata sau se iau in calcul 12 luni deanterior intrarii in CIC?
1. Da, se poate oricand ca unul din parinti sa intre in CCC in locul celuilalt parinte.
2. Conditiile de acordare a indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani sunt aceleasi.
3. In cazul dvs. tatal copilului trebuie si el, la randul lui, sa aiba venituri profesionale supuse impozitarii in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
Va multumesc tare mult pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului? andreeab_20 andreeab_20 Daca sunt in somaj si raman insarcinata in timpul somajului, voi mai beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?sau trebuie sa am 12 luni lucrate ca ... (vezi toată discuția)
La cate zile de concediu are dreptul tatal copilului? miklosgyongyi miklosgyongyi trebuie sa nasc in luna iulie si intrebarea mea este:la cate zile de concediu legal are dreptul tatal copilului. s-a tot vorbit despre 1 luna acum nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Prenatal (de fapt concediul pentru cresterea copilului) ralucabt ralucabt buna seara am si eu o intrebare :sunt insarcinata dar nu sunt casatorita stau in concubinaj se poate sa ia prenatalul \"sotul meu\" pt k nu mai el lucreaza ... (vezi toată discuția)