avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prenatal (de fapt concediul pentru cresterea copilului)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prenatal (de fapt concediul pentru cresterea copilului)

buna seara am si eu o intrebare :sunt insarcinata dar nu sunt casatorita stau in concubinaj se poate sa ia prenatalul "sotul meu" pt k nu mai el lucreaza ,fara sa ne casatorim?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:07, 28 Noiembrie 2010
prenatalul nu poate, postnatalul de 2 ani pentru cresterea copilului il poate lua numai tatal si mama copilului, nu are importanta ca sunteti sau nu casatoriti , importanta este sa recunoasca copilul.
CIC-ul da, daca recunoaste copilul si indeplineste celelalte conditii de acordare!
1. Tatal copilului poate beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani daca in cele 12 luni premergatoare nasterii a avut venituri profesionale impozabile sau perioade asimilate (somaj, concediu medical, "somaj tehnic" etc.).
2. Tatal copilului poate intra in CCC pana la 2 ani chiar din ziua nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal baltamircea baltamircea Daca sotia nu lucreaza si plateste din mana la casa de pensii poate beneficia de prenatal? (vezi toată discuția)
Prenatal ContSters362639 ContSters362639 Peste 6 luni sotia mea trebuie sa nasca,ea nu lucreaza,iar eu sunt angajat la o firma part-time (lucrez 5 ore pe zi/6zile pe saptamana),am doar o luna de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pt tata nely_cecil nely_cecil buna ziua, as avea niste intrebari legate de concediul postnatal si stimulentul de insertie... daca viitoarea mama nu lucreaza, poate beneficia tatal ... (vezi toată discuția)