trebuie sa nasc in luna iulie si intrebarea mea este:la cate zile de concediu legal are dreptul tatal copilului. s-a tot vorbit despre 1 luna acum nu stiu daca a fost doar un zvon sau este lege. multumesc anticipat!!!
1. Daca dvs. sunteti salariata veti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) dupa care veti beneficia de CCC pana la 1 sau 2 ani (in functie de opiunea dvs.).
2. - Conform modificarilor aduse OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor tatii sun obligati si ei sa intre cel putin o luna in CCC, daca indeplineste conditiile legale (adica sa aiba venituri in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului).
- Daca tatal nu intra in CCC atunci CCC pentru mama se micsoreaza cu o luna.
si luna aceea in care tatal este in concediu e chiar prima luna dupa nastere obligatoriu sau in acei 2 ani oricand isi poate lua?si nu stiu cum e, dar eu din preaviz o sa intru in ccc si daca ar trebui sa ma intorc la servici nu ar acoperi zilele de preaviz in care tatal sa fie in ccc!!!sau atunci nu isi mai ia el si eu voi sta in ccc cu o luna mai putin?