avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... La cate zile de concediu are dreptul tatal copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

La cate zile de concediu are dreptul tatal copilului?

trebuie sa nasc in luna iulie si intrebarea mea este:la cate zile de concediu legal are dreptul tatal copilului. s-a tot vorbit despre 1 luna acum nu stiu daca a fost doar un zvon sau este lege. multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:52, 3 Mai 2012
1. Daca dvs. sunteti salariata veti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) dupa care veti beneficia de CCC pana la 1 sau 2 ani (in functie de opiunea dvs.).

2. - Conform modificarilor aduse OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor tatii sun obligati si ei sa intre cel putin o luna in CCC, daca indeplineste conditiile legale (adica sa aiba venituri in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului).
- Daca tatal nu intra in CCC atunci CCC pentru mama se micsoreaza cu o luna.
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
si in timpul CCC al tatalui, timp de o luna, mama trebuie sa mearga la munca, sau raman ambii in CCC?
Mama va reveni la munca ... ambii parinti nu pot fi in aceeasi perioada in CCC pentru acelasi copil.
Mama poate relua activitatea pentru o luna sau poate sa isi ia concediu fara plata pe acea luna.
si luna aceea in care tatal este in concediu e chiar prima luna dupa nastere obligatoriu sau in acei 2 ani oricand isi poate lua?si nu stiu cum e, dar eu din preaviz o sa intru in ccc si daca ar trebui sa ma intorc la servici nu ar acoperi zilele de preaviz in care tatal sa fie in ccc!!!sau atunci nu isi mai ia el si eu voi sta in ccc cu o luna mai putin?

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu prenatal daca am fost in somaj 6 luni? marianioan marianioan am fost 2 ani in prenatal apoi am iesit in somaj acuma so terminat somaju si eu sunt gravida de 1 luna (vezi toată discuția)
Aș vrea să știu și eu dacă soția mea beneficiază de concediu de creștere a copilului dacă e în șomaj de la scoala Ionutgheorghe Ionutgheorghe Soția mea beneficiază de șomaj de la școală, a născut pe 20 ianuarie 2016 și mai are șomaj până pe 24 februarie.am întrebat la ajofm dar nu mi-au ... (vezi toată discuția)
Preluare concediu ingrijire copil de la mama popaionut2002 popaionut2002 Buna ziua, In situatia in care mama a optat deja pentru concediu de ingrijire copil si a depus si inregistrat deja dosarul, dar intre timp tatal ramane fara ... (vezi toată discuția)