avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general informatii contabile legate de PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

informatii contabile legate de PFA

Buna seara !
am rugamintea daca cineva tine contabilitatea unei PFA,daca se poate sa-mi spuna de ce registre am nevoie si cam care sunt diferentele din pct.de vedere al contabilitatii fata de un SRL.(declaratii,salarizare...etc)
multumesc mult si va doresc numai bine !
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 08:01, 5 August 2010
Ca si PFA aveti nevoie de Reg. inventar,reg. de plati si incasari si reg. unic de control.Contabilitatea in partida simpla.
CA si Indeprind. individula/PFA adica aveti pina la 3angajati,depuneti decl. normal ca la un SRL(CAS,SOMAJ,SAnante,decl 100,102) ,daca sunteti si platitori de TVA,atunci la finante si decl 300.Depinde de activitate poate aveti nevoie si de casa de marcat....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitatea pentru cazan tuica danutzadani danutzadani Vreau sa ma autorizez ca intreprindere individuala - distilarea, rafinarea si mixarea bauturilor alcoolice - cazan de tuica.As dori sa-mi spuneti ce documente ... (vezi toată discuția)
Int.ind. cum inregistrez sumele platite pentru achizitia de marfuri? LLAAVVIINNIIAA LLAAVVIINNIIAA Bun gasit! Am deschis la 1 iunie o Intreprindere Individuala. Va rog mult, ajutor pentru urmatoarele situatii: 1. Cum (si unde?) inregistrez sumele platite ... (vezi toată discuția)
Registre pfa adina30iulia adina30iulia Buna seara.Am o nelamurire la care sper sa gasesc raspuns sigur ca circula o gramada de versiuni: sunt PFA de putin timp si inca nu stiu sigur ce ... (vezi toată discuția)