avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariu in iulie 2010
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariu in iulie 2010

Sunt angajata cu contract individual de munca(nu sunt functionar public),
pe perioada nedeterminata,durata-8 ore,conditii normale,fara sporuri,nu
mai am alte venituri,studii superioare de lunga durata .

Intrebare:

Daca in luna iunie-2010,am avut salariul de 682sau 650 RON in mana.
In luna iulie-2010 mi se aplica reducerea de 25%?
Este posibil ca in luna iulie 2010 sa primesc un salariu sub 600 Ron in
mana?
Astept raspuns deoarece pe 06 august ridic salariul pentru luna iulie si
nu am inteles cat poate fi salariul minim pe care il iei in mana pentru luna
iulie.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 16:17, 5 August 2010
Potrivit Legii 118/2010 diminuarea cu 25% se aplica la cuantumul brut al salariilor si nu la "salariul minim pe care il iei in mana pentru luna iulie".
Aceeasi lege prevede in alin. (2): In situatia in care din aplicarea prevederilor alin. (1) rezulta o valoare mai mica decat valoarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, suma care se acorda este de 600 lei.
Salariul minim este de 600 brut sau net?
Dinush a scris:

Salariul minim este de 600 brut sau net?

Eustiu ca incepand cu 1 ian. 2009 salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este de 600 lei. Asa prevede HG 1.051/2008 in art. 2.
Începând cu data de 1 ianuarie 2009, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 600 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 170 de ore în medie pe lună în anul 2009, reprezentând 3,529 lei/oră

Stie cineva altceva?

Deci, brut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul in luna iulie 2010 san24c san24c Sunt angajata la primaria unei comune cu contract individual de munca (nu sunt functionar public),pe perioada nedeterminata,durata-8 ... (vezi toată discuția)
Scaderea salariilor cu 25% rebeca macovei rebeca macovei Am inteles din articolul 2 al legii 118/2010, ca salariul minim brut garantat in plata este de 600 de lei. In opinia mea \"garantat in plata\" semnifica faptul ... (vezi toată discuția)
Venitul brut minim garantat pentru functionarii publici antin antin sint functionar public si incadrat cu un salariu de 705 ron brut.daca se aplica reducerea conform legii 118/2010 cu 25% ,este corect ca venitul brut sa scada ... (vezi toată discuția)