avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VERIFICARE TESTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VERIFICARE TESTAMENT

Cum verific daca un Testament facut acum un an nu este revocat sau daca intre timp nu a mai facut unul altei persoane?!!
Cel mai recent răspuns: Florin* , utilizator 10:29, 5 August 2010
Nu aveti cum. Daca doriti siguranta incheiati un contract bilateral de genul contractului de intretinere.
In cazul in care testatorul a decedat, adresati-va unui notar public, prezentind pe linga (testament si certificatul de deces) si acesta va verifica in Registrul national de taestamente autentice (RNTA) tinut la nivelul Uniunii notarilor publici prin intermediul InfonotSystem, daca acest testament este sau nu revocat si daca s-au inregistrat alte testamente din partea aceluiasi testator. Acest registru functioneaza din anul 2007.

Daca testatorul este inca in viata, cererea dvs nu-si are motiv, testamentul producindu-si efectul, dupa decesul acestuia, pina atunci el poate face oricite legate sau le poate revoca, fara ca legatarii sa fie incunostintati de acest fapt.
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
Florin*, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament netrecut in registrul electronic al testamentelor !! Gelu222 Gelu222 Testament netrecut in Registrul electronic al testamentelor Buna ziua, Un testament incheiat de un notar public,in 2010. Acum,dupa decesul testatorului,am ... (vezi toată discuția)
Testament Rose42 Rose42 Am facut un testament pentru toate bunurie mele in favoarea mamei.1.Daca ma casatoresc,in caz de deces a meu,testamentul ramane valabil sau nu?Cat ar reveni ... (vezi toată discuția)
Donatie prin testament fara certificat de mostenitor silviu35 silviu35 AM 29 ani persoana care vreau sa fiu cu ea are 31 ani are o fata de 4 ani si un baiat de 6 ani pot sa fac donatie cu testament fara sa le fac certificat de ... (vezi toată discuția)