avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

Buna ziua, am un aparatament pe numele meu si al mamei mele, in contractul de vanzare-cumparare scrie astfel:"Subsemnatele cumparatoare, am cumparat ap .descris mai sus......solicitam inscrierea in CF. dreptului de nuda proprietate pe numele si in favoarea Mea ca bun propriu fiind necasatorita si a dreptului de uzufruct viager pe numele si in favoarea Mamei mele casatorita cu Tata(este specificat si numele tatalui meu in contract) . Ce doresc eu sa stiu este:

1. Sa imi explice cineva "babeste" cat imi revine mie din apartament?
2.Daca pot sa vand, si in ce conditii.
3.In cazul in care Mama ma dezmosteneste ce se intampla?imi pierd dreptul la apartament?
4.In cazul in care doreste sa"vanda","cedeze"unei terte persoane partea ei din ap., poate?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
anavelea, utilizator
Cel mai recent răspuns: anavelea , utilizator 15:23, 5 August 2010
..deci...dr de proprietate e ca un ou...are un invelis=dr de nuda proprietate-proprietate golita de continut si un continut=albus si galbenus=dr de uzufruct...r1: din apartament va revine intreg dreptul de proprietate insa golit de continut, adica de dreptul de a locui in el si de a-l utiliza...r2 : puteti sa vindeti dreptul de proprietate insa doar in starea in carwe il aveti-golit de dreptul de utilizare...r3 : dreptul dumneavoastra de propreietate nu se poate pierde in nici un caz ci la decesul parintilor se intregeste cu acel drept de uzufruct care formeaza impreuna cu dreptul dvs de nuda proprietate prorietate deplina...r4;mama nu poate sa vanda dreptul ei de uzufruct insa poate sa inchirieze apartamentul pe o perioada maxima egala cu viata dansei...
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
ContSters4579, utilizator
va revine in prezent exact cota care este mentionata in favoarea dvs in contractul de vanzare-cumparare.mama dvs poate sa vanda partea dansei oricui doreste in timpul vietii dansei.la fel si dvs cu partea dvs. dar va imaginati ca greu se poate gasi cineva care sa cumpere doar o fractiune avand in vedere ca e vorba despre un apartament.
...daca citi atent clauza din contract veti vedea ca se solicita inscrierea in cf a dr de propr pe numele userului iar a dr de uzufruct pe numele mamei si tatalui...deci nu e vorba de cote in speta userulu detine intreg dr de nuda propr...
ovi_dragomir a scris:

...daca citi atent clauza din contract veti vedea ca se solicita inscrierea in cf a dr de propr pe numele userului iar a dr de uzufruct pe numele mamei si tatalui...deci nu e vorba de cote in speta userulu detine intreg dr de nuda propr...

Multumesc pt raspunsul corect si pt atentia dumneavoastra, am mai citit aici pe forum si alte rasp la pb asemanatoare cu a mea...va felicit, de ce nu va inscrieti ca avocat?;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este dreptul meu julia_30 julia_30 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce drepturi detin (in ce procentaj)asupra unui apartament cumparat prin contract de vanzare -cumparare impreuna cu mama mea. ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager popcomansimion popcomansimion Eu și soția am avut ca bun comun un apartament. Am făcut testament reciproc prin care lăsam soțului supraviețuitor drept de uzufruct viager. Nu am avut ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate - credit prima casa marin1981 marin1981 Buna ziua, De 5 ani de zile parintii mi-au facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager pe un apartament de 60mp. In urma contractului eu am ... (vezi toată discuția)