avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul 1
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul 1

buna ziua !am o garsoniera dobandita inainte de casatorie si primita ca mostenire ea{garsoniera} se imparte cu sotia in caz de divort?
sau numai bunurile mobiliare?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:02, 17 Septembrie 2007
bunurile imobile sau mobile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune. In caz de divort acestea fac obiectul partajului.
Bunurile dobandite in afara casatoriei sunt bunuri proprii si nu fac obiectul partajului.
Bunurile dobandite de unul din soti prin succesiune (in cazul dvs. garsoniera dobandita "ca mostenire") nu se impart cu celalalt sot, indiferent de momentul dobandirii lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)
Partaj? pretentii la divort? wap54 wap54 Va rog un sfat, inaintea casatoriei am dobandit prin mostenire o suma de bani. M-am casatorit ulterior dobandirii, am constatat ca nu am facut tocmai bine caci ... (vezi toată discuția)
Informatie melchior melchior exista separatia bunurilor in casnicie in Romania? care estev regimul bunurilor proprii si acelor dobandite in timpul casniciei, va rog sa-mi indicati si mie ... (vezi toată discuția)