avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Venituri din chirii, venituri din dividende- ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Venituri din chirii, venituri din dividende- indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Am trei intrebari:
1. Veniturile din chirii( inregistrate la primarie, pentru care se plateste impozit 16%) sunt luate in calcul in momentul stabilirii bazei de calcul pentru indemnizatia de crestere copil?
2. Daca suntem doi proprietari , eu si sotul meu, este posibil ca sotul sa imi cedeze mie dreptul de folosinta/utilizare/ exploatare astfel incat venitul sa nu se mai imparta la doi? Cum se procedeaza?
3. Sunt asociata la un SRL si intentionez ca la inceputul anului urmator sa impart profitul cu celalalt asociat. Cum trebuie sa procedez ca acest venit sa se ia in calcul la stabilirea bazei de calcul pentru indemnizatia crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 5 August 2010
1. Veniturile din chirii nu sunt venituri profesionale si nu se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani.
2. Veniturile profesionale impozabile (luate in calculul indemnizatiei pentru CCC) sunt cele definite de art.46, 55, 72 din Codul fiscal. Cititi-le si va lamuriti.
Va multumesc tare mult. M-am lamurit
simona_27 a scris:

Buna ziua. Am trei intrebari:
1. Veniturile din chirii( inregistrate la primarie, pentru care se plateste impozit 16%) sunt luate in calcul in momentul stabilirii bazei de calcul pentru indemnizatia de crestere copil?
2. Daca suntem doi proprietari , eu si sotul meu, este posibil ca sotul sa imi cedeze mie dreptul de folosinta/utilizare/ exploatare astfel incat venitul sa nu se mai imparta la doi? Cum se procedeaza?
3. Sunt asociata la un SRL si intentionez ca la inceputul anului urmator sa impart profitul cu celalalt asociat. Cum trebuie sa procedez ca acest venit sa se ia in calcul la stabilirea bazei de calcul pentru indemnizatia crestere copil?

Veniturile prevazute la pct.1 si 3 nu se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CCC. Nu intra in categoria veniturilor profesionale prevazute de art.1 alin.3 din OUG nr.148/2005.

Dreptul de folosinta se poate transfera ... insa dreptul de proprietate nu , deoarece vanzarea intre soti este interzisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil deliasindia deliasindia LUCREZ IN INVATAMANT SI AM SI CONTRACT DE ADMINISTRATOR LA UN SRL, DECI IAU UN SALAR?VOI BENEFICIA DE INDEMNIZATIE PT CRESTRE COPIL DUPA AMBELE SALARII SAU ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil saftoium saftoium Ma numesc Marian, si as avea o intrebare la care nu am raspuns. In deceombrie 2008 am aflat ca voi avea impreuna cu sotia mea un copil. Eu impreuna cu sotia ... (vezi toată discuția)