avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia de crestere a copilului

Am incercat azi sa depun dosarul pt. indemnizatia de crestere a copilului. Raspunsul a fost "Ati venit prea devreme, odata ce mama termina concediul de lehuzie pe 25 septembrie abia atunci il putem lua la procesat si dureaza 2 luni." Intrebarea fireasca a mea a fost deci in octombrie - noiembrie nu primeste bani? "Ba da ii primeste retroactiv" Copilul nu mananca retroactiv din pacate.
Poate cineva sa-mi zica ce trebuie sa faca respectiva mama !?!
Cel mai recent răspuns: Mr. Eugen , utilizator 22:29, 26 August 2010
daca dosarul pt.acordarea indemnizatiei de cresterea copilului, este complet, primaria are obligatia sa va inregistreze dosarul si ulterior sa-l trimita in termen la agentia pt. prestatii sociale ,pt. a fii prelucrat.dar daca dosarul nu este complet,ceea ce tind sa cred, deoarece nu are adeverinta cu concediu medical sarcina si lauzie, aceasta emitindu-se in septembrie pt. perioada din septembrie, atunci priaria nu are obligatia sa va inregistreze un dosar incomplet.
Mie mi s-a zis ca e complet dosarul, nu mi s-a spus nimic de o astfel de adeverinta. Oricum nu inteleg de ce timp de doua luni trebuie sa ma duc "milog" la capul podului sau la sters parbrizuri ca nu primim banii munciti de noi, indemnizatia nefiind un ajutor social ci o "prelungire" salariului (ala prapadit si ciuntit de onor guvern).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil irinacosiba irinacosiba Buna ziua! Am urmatoarea situatie:am o salariata care are functia de baza la mine la firma(8 h) si mai este angajata la alta firma cu program de 4h pe zi. In ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ioanaroxana2013 ioanaroxana2013 buna ziua.am nascut pe 3 ianuarie si am luat medical de lehuzie pana pe 4 martie.am inaintat cererea de cresterea copilului la angajator cu suspendarea ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si concediu pentru cresterea copilului 2 ani perjualina perjualina buna ziua ma numesc alina sunt insarcinata in 7 luni as ruga daca mar putea ajuta cineva sau sfatui am lucrat la o firma x am fost angajaat din 9 septembri ... (vezi toată discuția)