avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modele contracte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modele contracte

Buna ziua, as dori sa stiu care este diferenta in scris, a contractului de vanzare cumparare cu uzufruct viager, fata de contractul cu clauza de intretinere si a contractul cu renta viagera!
Si verbal , daca se gaseste cineva sa imi explice!
Accept orice link sau site unde pot sa vad si eu niste modele de contracte asemanatoare celor de mai sus!
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
anavelea, utilizator
Cel mai recent răspuns: anavelea , utilizator 15:13, 5 August 2010
nu e nicio diferenta pe fond.doar formal difera.au acelasi obiect.
athe a scris:

nu e nicio diferenta pe fond.doar formal difera.au acelasi obiect.
Data post: Joi, 5 August 2010, 14:36
poi cum sa nu fie?Din ce stiu eu Contractul de V-C cu uzufruct viager, ofera uzufructuarului dreptul de folosinta pe toata durata vietii si se poate face ca donatie(intre parinti-copii)fara plata propriu zisa si fara alte obligatii,. pe cand cel cu clauza de intretinere te OBLIGA sa intretii cu bani, alimente, haine , medicam, etc pe uzufructuar, iar cel cu renta viagera presupune o suma dinainte stabilita ce trebuie platita! :O
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
anavelea, utilizator
@anavelea
Exista mari diferente, atat in ceea ce priveste forma/continutul, temeiul juridic aplicabil fiecarui tip de contract, cat si sub raportul efectelor.

Daca accesati functia cautare, veti gasi pentru fiecare tip de contract diverse discutii, care cu siguranta va vor fi utile.

Poate reformulati intrebarea, la modul concret!
cermak gruianu a scris:

@anavelea
Exista mari diferente, atat in ceea ce priveste forma/continutul, temeiul juridic aplicabil fiecarui tip de contract, cat si sub raportul efectelor.

Daca accesati functia cautare, veti gasi pentru fiecare tip de contract diverse discutii, care cu siguranta va vor fi utile.

Poate reformulati intrebarea, la modul concret!

Precum am mai spus, doresc o adresa de net(link) unde pot vizualiza , toate cele 3 tipuri de contracte(ca model)! Tocmai pt a vedea diferentele ce le implica!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate dezmembrare teren cu clauza de uzufruct viager beurer95 beurer95 Buna,as dori sa stiu in cazul in care am cumparat un teren cu clauza de uzufruct viager daca se poate dezmembra in 2 loturi,uzufructuarul sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager sau contract de intretinere mihaela ramona mihaela ramona Buna ziua, Doresc sa iau in intretinere doi batrani, sot si sotie, contra apartament si as vrea sa-mi spuneti ce fel de contract este mai bun pentru ambele ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)