avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recunoastere studii efectuate in SUA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recunoastere studii efectuate in SUA

Buna ziua,
As vrea sa stiu, daca ma poate ajuta cineva informatii despre cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie:

Doresc sa angajez o persoana in functia de Consultant in Management, cod COR 244107, doar ca viitorul angajat este cetatean roman insa are toate studiile efectuate in Statele Unite inclusiv diploma de doctorat.
Se pot certifica aceste studii in Romania, astfel incat sa pot inregistra contractul de munca la ITMB?
Cum pot proceda astfel incat sa-i inregistrez contractul de munca, chiar si pe o functie ce necesita doar studii medii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: simosimo , utilizator 11:51, 6 August 2010
1. Puteti face angajarea fara teama.
2. De ce aveti nevoie de certificarea actelor respective? Sunteti unitate bugetara?
3. Functia de consultant in management este o functie care necesita studii superioare, de ce sa-i faceti angajarea pe un post cu studii medii.
Recunosterea studiilor efectuate in strainatate se face de catre Centrul National de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educatiei.
Gasiti aici toate informatiile necesare :
[ link extern ]
:hugall: multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare ca programator - diploma inginer- cerinte legale Petre36 Petre36 Buna ziua. As dori sa ma ajutati in aceasta privinta.Sint inginer IT, cu studii in strainatae, in Belgia.Imi caut un job ca programator in Romania. Dilema ... (vezi toată discuția)
Functie pe cartea de munca bobeid bobeid O persoana urmeaza sa fie angajata intr-o firma pe postul de director de vanzari. Problema este ca mersoana respectiva este inca student si i s-a spus ca nu i ... (vezi toată discuția)
Legislația romana si managementul corporate Emilian Petcu Emilian Petcu Salut. Am o situatie la munca, intr-un mediu corporatist: eu am studii medii, cele superioare nefiind finalizate. S-a ivit o oportunitate de avansare pe o ... (vezi toată discuția)