avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cine raspunde penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cine raspunde penal?

Buna ziua , sunt imputernicita de fiul meu sa administrez garsoniera lui in sensul , de a o inchiria , de a ma ocupa de chiriasii rau-platnici , de a formula actiuni in justitie , etc.

In cazul ca eu voi recurge la o forma mai putin legala de evacuare a actualilor chiriasi , fara stirea fiului meu , fapta mea , (viol de domiciliu) il poate afecta si pe fiul meu, mai ales ca el nici nu stie ce vreau eu sa fac?

Daca as fi acuzata de viol de domiciliu , am vreo sansa sa primesc pedeapsa cu suspendare ,mai ales ca nu am mai comis fapte penale?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 08:42, 26 Septembrie 2010
Violarea de domiciliu consta in patrunderea fara drept, in orice mod, intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea, fara consimtamantul persoanei care le foloseste, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia.
Cu toate acestea in unele contracte de inchiriere se stipuleaza ca proprietarul sau persoana mandatata de acesta poate verifica imobilul inchiriat dupa un anumit program sau in anumite conditii.
Evacuarea chiriasilor, indiferent de motiv, poate fi dispusa numai de catre instanta.

Raspunderea penala este individuala motiv pentru care, intr-o situatie precum cea la care faceti referire, veti raspunde numai dvs indiferent ca sunteti autor, complice sau instigator.
Cu siguranta in situatia ipotetica prezentata puteti obtine o pedeapsa cu suspendare dar au importanta pentru aceasta, pe langa persoana dvs si imprejurarile in care a fost ori va fi comisa fapta.
Va multumesc din suflet .

In contractul de inchiriere scrie clar ca pentru nerespectarea clauzelor contractuale de catre chirias , proprietarul are drept de reziliere unilaterala si de a intra in posesia spatiului , chiriasul a fost notificat .....

Desigur e o situatie ipotetica ! :)
In aceasta situatie ipotetica , Politia are dreptul sa intre peste mine in casa , sau pot sa sper ca ma va invita civilizat la sectie?
Categoric politia nu va intra peste dvs. in casa, veti primi o invitatie ca sa va prezentati la sectia de politie, in care se va mentiona data cand trebuie sa va prezentati, ora si camera. Daca nu puteti sa va prezentati la data si ora indicata puteti sa asteptati o noua invitatie sau sa va deplasati la sectie si sa intrebati cand puteti sa gasiti persoana care v-a invitat. Acolo vi se va comunica motivul invitarii, cine a facut plagere impotriva dvs. si pentru ce fapte si puteti sa dati o declaratie prin care sa expuneti faptele asa cum considerati dvs. Toate acestea se vor intampla doar daca cineva v-a facut reclamatie pentru acea violare de domiciliu. este posibil ca cel in apartamentul caruia spuneti ca a intrat sa nu va faca reclamatie si sa va intelegeti cu el pe cale amiabila. Mult succes!
Sigur imi va face reclamatie, iar eu nu vreau sa ma prezint la Politie fara avocat , fiindca am auzit destule despre intimidari , declaratii dictate...chestii de-astea .

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma sa incadrez si eu o fapta comisa la o infractiune! Arabela_01 Arabela_01 Buna ziua, In urma cu aproximativ un an, un prieten de-al meu a avut o cearta cu mama lui si datorita acestei dispute a ales sa plece de acasa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu ContSters88252 ContSters88252 buna ziua Acum patru ani am inceput constructia unei case pe un teren proprietate particulara , imprejmuit cu gard .Anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu simonaadina23 simonaadina23 Buna seara. Ma numesc Adina si am 23 ani. Sunt intr-o situatie ingrozitoare in care nu am mai fost pana acum. Daca puteti sa ma ajutati va multumesc din tot ... (vezi toată discuția)