Precizez ca sunt divortata din 4.11.1997 si am o fetita minora in intretinere de 17 ani si 5 luni.Sotului meu i s-a impus la divort o pensie alimentara din oficiu de 100 RON(la data de 4.11.1997) pe care nu a onorat-o de atunci.Dci mai clar nu mi-a dat niciodata pensie alimentara!!...Intrebarea mea este daca mai pot recupera bani dupa 13 ani......daca se poate recalcula dupa salariile actuale tinand cont de inflatie...si daca se poate rezolva fara cale juritica..:help:
NU mai puteti recupera acei bani. Puteati sa faceti plangere impotriva lui, dupa 2 luni consecutive de neplata a pensiei.
Acum puteti sa faceti actiune de majorare a pensiei, care se va stabili functie de veniturile lui actuale, iar daca nu lucreaza , se va stabili raportat la venitul minim pe economie...
Cel mai bine este sa formuati plangere penala impotriva sotului pentru infractiunea de abandon de familie. La aceasta infractiune numai impacarea partilor sau retragerea plangerii inlatura raspunderea penala. Daca plateste sumele restante retrageti plangerea, daca nu, nu. Mentionez ca pentru o astfel de infractiune, executarea pedepsei se relizeaza de obicei in detentie.
da, deci sa inteleg ca nu ii pot recupera pe 13 ani,decat pe ultimii trei ani.......si fara cale juritica nici nu se pune problema.........am inteles bine?:-?
Ajutor
emiliaclaudia
BUNA ZIUA ,SUNT DIVORTATA DE APROAPE 9 ANI SI FOSTUL SOT A ACHITAT DOAR 1 LUNA PENSIE ALIMENTARA DE ATUNCI NIMIC VREAU SA STIU DACA IL POT DA IN JUDECATA PRIN ... (vezi toată discuția)