avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Patraj pentru o casa si teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Patraj pentru o casa si teren

Are loc divortul intre soti.Exista doi copii minori pe care ii obtine mama.Exista un teren proprietate sotiei dinaintea casatoriei.Pe el este construita o casa si un garaj in timpul casatoriei si o masina.Mai exista si un credit la banca facut pentru a construi casa de 450 lei pe luna timp de cinci ani de acum inainte,facut pe numele sotului sotia girant.Cum s-ar putea impartii toate astea avand in vedere ca relatiile sunt extrem de degradate iar sotia nu e dispusa sa mai locuiasca sub acelasi acoperis cu sotul.

Va multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 08:08, 6 August 2010
Intrucat terenul este proprietatea sotiei, in lotul acesteia va cadea casa, urmand sa p[lateasca sotului sulta.
In ceea ce priveste creditul, in cadrul partajului se impart atat bunurile cat si datoriile, deci si creditul se va imparti.
O posibilitate este ca sotul sa primeasca masina, sotia casa si creditul si daca se impune sa-i mai achite si o sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum să procedăm ca soția să devină coproprietar pe terenul moștenit de la mama, pe care momentan nu am titlu de proprietate? cato19 cato19 [b]Situatie: [/b] Mama decedata, proprietara. Mostenitori: eu, tatal meu si sora mea. Intentia e aceea de a dezbate successiunea (sora nu renunta la partea ... (vezi toată discuția)
Casa construita in timpul casatoriei pe teren mostenit gaitanauras gaitanauras buna dimineata, am o casa facuta in timpul casatoriei si vreau sa o vand tinand cont ca sunt in divort cu sotia sunt doar eu trecut in acte si terenul este ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor valentintarnauceanu valentintarnauceanu Tatal meu a fost casatorit de mai multe ori dintre care doar cu prima sotie a fost legal ( celelalte a fost in concubinaj )avand copii din toate ... (vezi toată discuția)