avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... neglijenta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

neglijenta

bun gasit
va rog sa ma indrumati unde pot depune o plangere sesizand comportammentul unor locatari de la etajul superior constand in aruncarea peste balcon a mucurilor si scrumului de tigara tinand cont ca avem rufe pe sarme .
de multe ori la cativa vecini li sau ars rufele datorita mucului de tigara
neam adresat administratorului dar inafara de a li se adresa direct in rezolvarea problemei nu poate face nimic
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:25, 6 August 2010
Faceti o plangere penala la politie.Daca v-au adus multe daune actionatii in judecata.
Este o problema care tin e strict de bunul simt si de educatie. Nimeni nu poate rezolva aceasta problema. In principiu, trebuie sa faceti o sesizare catre presedinte si sa sesizati politistul de proximitate.
In afara de discutii cu acei proprietari/locatari, nici presedintele si nici politistul de proximitate nu or sa rezolve mare lucru.
Asta cu datul in judecata pentru o asemenea problema e cea mai proasta solutie si nu va avea niciun efect. Pentru amenzi sau procese trebuie probe, iar pentru a obtine o proba ca acel vecin a aruncat cu mucul de tigara si nu altul... este aproape de SF.
Dar unde erau intinse acele rufe de s-au ars de la mucuri de tigara?
elga50 a scris:

Dar unde erau intinse acele rufe de s-au ars de la mucuri de tigara?

Am mai vazut cazuri: ca la tara, pe sarme "ancorate" in jurul copacilor.
@enachegeta,
Si eu cred ca este dificil de rezolvat asemenea probleme dar, cu toate raspunsurile pesimiste de mai sus, eu va sugerez sa insistati pe toate caile. Discutati cu vecinii, sesizati comitetul executiv, puneti afise (din partea asociatiei) cu rugamintea sa nu se mai arunce aratand si riscurile de incendiu. Faceti o sesizare la Politie. Sesizati pompierii poate va ajuta cu niste afise sau au alte metode de atentionare.
Puneti-le scrisoare in cutia postala acelor vecini si explicati-le. discutati si in urmatoarea adunare generala unde are efect atitudinea mai multor proprietari fata de nerespectarea unor norme de civilizatie in bloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aerul curat un drept garantat? rusu1seby rusu1seby Bună, vecinul de sub noi et.2(la bloc),fumator înrăit,împuţeşte aerul, care altfel ar fi curat, cu fum de ţigară şi mai ales cu miros pestilențial de ... (vezi toată discuția)
Chistoce aprinse care aterizeaza de la vecin, la mine in balcon MirelaGalati18 MirelaGalati18 Buna ziua. Ne-am mutat de curand intr-un apartament la bloc, pe care il vom plati 30 de ani. Vecinul de deasupra noastra arunca atat chistoacele inca aprinse ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, de două luni m-am mutat la parterul unui bloc. vecinii ... OanaAx OanaAx Bună ziua, de două luni m-am mutat la parterul unui bloc. Vecinii scrumeaza pe geam, astfel încât pe toate pervazuri am scrum. În plus, azi o țigară ... (vezi toată discuția)