avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune recuperare cheltuieli
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune recuperare cheltuieli

la un imobil cumparat in timpul casatoriei am realizat o investitie dar dupa desfacerea casatoriei.
in fapt , la un an dupa pronuntarea divortului ,acoperisul casei a cedat iar eu am construit o placa de beton si un acoperis .Daca nu as fi facut aceasta investitie imobilul s-ar fi degradat complet.
Pot obliga pe fosta sotie sa contribuie ( sa-mi restituie) cu jumatate din suma investita tinand cont ca bunul este comun?care ar fi temeiul legal?
Cel mai recent răspuns: Daniel Adrian Corduneanu , Avocat 17:21, 6 August 2010
Trebuie sa deschideti actiune de partaj bunuri comune, iar in cazul acesteia sa solicitati o cota mai mare tinand cont de aceasta imbunatatire a acoperisului.
procesul de partaj este pe rol, dar nu am cerut o cota mai mare , ci s-a cerut doar partajarea imobilului.Ar fi o solutie sa deschid acum o alta actiune prin care sa solicit ca fosta sotie sa participe cu 50% din investitie si sa cer conexarea acesteia cu cea de partaj?
Modificati-va pretentiile solicitand de exemplu 70 la suta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in revendicare? ContSters88252 ContSters88252 BUNA ZIUA problema este asa: in timpul casatoriei am cumparat un atelier construit prin anii 50. am divortat acum patru ani si cam ... (vezi toată discuția)
Cum demonstrez ca nu i-am cedat locuinta? aft_adriana aft_adriana Sunt in divort si urmeaza partajul in care cer drept de locuinta, am fost sfatuita sa merg sa achit jumatate de intretinere si din impozit astfel sa arat ca ma ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului si a sotiei dupa divort  Iulian Cristian Ionescu Iulian Cristian Ionescu Sunt divortata din 13 aprilie 2009 prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Partajul nu a fost facut inca.Nu avem copii si asi dorii sa aflu ... (vezi toată discuția)