avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Are dreptul un avocat, membru al Baroului Bucuresti sa ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Are dreptul un avocat, membru al Baroului Bucuresti sa apere clienti care locuiesc pe terenul invecinat imobilului proprietate personala, avand in vedere ca are un interes legitim pentru dobandirea terenului vecin?

Un domn avocat a dobandit un imobil ca urmare a evacuarii silite a unor persoane care locuiau abuziv in imobilul respectiv.
Persoanele evacuate din imobilul dlui s-au mutat pe terenul invecinat, proprietatea unei SC.
In prezent acelasi domn avocat se erijeaza in aparatorul acelorasi persoane pe care anterior le-a evacuat din imobilul proprietate personala pentru a dobandi terenul invecinat imobilului dlui.
Mai mult, a facut uz de cunostintele dlui pentru a tergiversa judecarea cu celeritate a procesului de evacuare, astfel ca procesul se afla deja de 1 an pe rolul instantei fara a se fi trecut pe fond.
Ce masuri se pot lua impotriva dlui avocat?
Cel mai recent răspuns: Valentin Geapana , Avocat 14:45, 6 August 2010
legea nu ii interzice. deci are dreptul.
Buna ziua !
Avocatul poate apara vecinii, prietenii, rudele, sotul, s.a. persoane.
Avocatul nu poate asista sau reprezenta parti cu interese contrare in aceeasi cauza sau in cauze conexe si nu poate pleda impotriva partii care l-a consultat mai inainte in legatura cu aspectele litigioase concrete ale pricinii.
De asemenea, avocatii, nu pot cumpara drepturi litigioase din raza curtii de apel in care isi desfasoara activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Același avocat în douadouă cazuri care au legătură între ele. domnicaboba@yahoo.com domnicaboba@yahoo.com Bună ziua. Dacă tatăl meu a fost clientul unui avocat și acesta acum e avocatul fostului ginere are dreptul legal de a folosi probe de pe urma contractului ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil aflat in litigiu jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: matusa mea a adjudecat un imobil prin executare silita. In luna august s-a facut evacuarea debitorului ... (vezi toată discuția)
Notificare evacuare in timpul unui proces pretentii cu drept de retentie edymanuel2000 edymanuel2000 Buna ziua, am intentat un proces in luna feb pretentii cu drept de retentie impotriva proprietarului ( mentionez ca proprietarul este bunica mea care a ... (vezi toată discuția)