avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pana cand mai trebuie sa lucrez daca am depus cererea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pana cand mai trebuie sa lucrez daca am depus cererea de pensionare?

am implinit varsta de pensionare pot iesi la pensie ... INTREBARE : dupa ce am depus cererea de pensionare pana cand trebuie sa lucrez?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:09, 9 August 2010
.
Modificarea de care spune contabila se regaseste in Legea nr 49/2010 care modifica si completeaza atat Codul muncii cat si Legea 19/2000, si se interpreteaza asa:
- daca salariatul solicita pensie limita de varsta ( ca si in cazul dvs) contractul inceteaza la data primirii deciziei
- daca salariatul nu solicita pensie limita de varsta, contractul inceteaza la data indeplinirii conditiilor de pensie limita de varsta sau... poate continua activitatea cu acordul angajatorului.

dvs sa fiti sanatos, sa asteptati decizia si ...
Pensie lunga va doresc !
*** (pensia trebuie sa fie lunga, nu mare) :luck:
Eu sunt de acord cu contabila primariei. La data indeplinirii conditiilor pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta, contractul de munca (sau raportul de serviciu) inceteaza de drept.
Nu sunt de acord cu dvs ca sunteti de acord cu contabila Eu sunt de acord cu legea si daca nu sunteti de acord cu mine e dreptul dvs sa fiti de acord cu cine doriti. Contabiala daca are acordul dvs si al meu nu, inseamna ca nu e de acord cu mine, nu e in acord cu l;gea dar nici cu salariatul si probabil nici el nu este de acord ca sunteti de acord cu contabila, desi acordul meu il are sa nu fie de acord cu acordul dintre dvs.:hugall:
*** ca de weekend ***
Bruta a scris:

.
Modificarea de care spune contabila se regaseste in Legea nr 49/2010 care modifica si completeaza atat Codul muncii cat si Legea 19/2000, si se interpreteaza asa:
- daca salariatul solicita pensie limita de varsta ( ca si in cazul dvs) contractul inceteaza la data primirii deciziei
- daca salariatul nu solicita pensie limita de varsta, contractul inceteaza la data indeplinirii conditiilor de pensie limita de varsta sau... poate continua activitatea cu acordul angajatorului.

dvs sa fiti sanatos, sa asteptati decizia si ...
Pensie lunga va doresc !
*** (pensia trebuie sa fie lunga, nu mare) :luck:

Este foarte interesant ce spuneti si as dori sa fie asa!
Dar nu sunt convins ca interpretarea data de dvs. este cea corecta. Este o interpretare personala, bazata pe ce?
Va rog, tare mult, sa ma convingeti, pentru ca ma intereseaza subiectul!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
nu este interpretarea mea, exista o Adresa a min muncii care explica aceasta modif adusa de legea 49/2010.

Alte discuții în legătură

Pensionare conform legii nr. 49/2010 emiliaa emiliaa Un angajat nascut in 10.04.1946 a indeplinit varsta de pensionare in ianuarie 2010. Nu a depus dosar de pensionare la casa de pensii si nici nu va depune el. ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta alexandru andra alexandru andra Un angajat ar tb sa iasa la pensie ptr limita de varsta in ian 2012...cand i se depune dosarul la Casa de Pensii......in Lg 263 spune..ca la data indeplinirii ... (vezi toată discuția)
Modificari prin legea 49 din 2010 geoanca31 geoanca31 1)cum inceteaza CIM al unui salariat pensionat pt. invaliditate, respectiv pensie anticipata?cu ce art. din codul muncii? (vezi toată discuția)