avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dispozitie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dispozitie

Am primit o dispozitie care suna in felul urmator:
S.C.......................S.R.L. dispun suspendarea contractului individual de munca a domnului..............., conform art 52 litera C, Codul Muncii, incepand cu data de 02/08/2010.
Ceea ce doresc eu sa aflu unde ma pot adresa pentru a afla daca s-a facut plangere impotriva mea ne-avand cunostinta de nici o cauza pentru care putea fi formulata o asemenea plangere.
In cat timp de la formularea unei asemenea plangeri trebuie sa fiu anuntat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:35, 6 August 2010
tudorvaleriu a scris:

1. Deoarece este o sanctiune disciplinara aceasta se putea da numai cu respectarea art.263-268 din Codul muncii.
2. In dispozitia respectiva trebuia precizat motivul suspendarii CIM si incadrarea lui in Regulamentul intern al unitatii precum si termenul si instanta unde puteti contesta decizia respectiva.
3. Sesizati ITM si apoi (sau concomitent) instanta de judecata pentru ca acea decizie este nula de drept.

La 52 lit. C nu este vorba de sanctiune disciplinara - deci nu e nevoie de cercetare disciplinara.
Motivul suspendarii CIM este precizat - Art. 52 lit. c.
Sesizare la ITM - ca sa ce?

Direct la instanta respectand termenul de 30 de zile de la comunicare.
a_fleancu:
1. Asa este, aveti dreptate. Am confundat cu art.52(1), lit.b).:sorry:
2. Am sters interventia mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 52 lit c codul muncii MihaiCL MihaiCL Buna seara. Art 52 lit c este obligatorie pentru angajator in cazul in care a formulat plangere penala inpotriva angajatorului? Sau poate inlocui acest ... (vezi toată discuția)
Concediere Volentir Mircea Volentir Mircea Administratorul asociatiei de proprietari a falsificat documente pe care le-a introdus in contabilitate. S-a facut plangere la politie care a inceput ... (vezi toată discuția)
Furt si fals in state- ff urgent eujad eujad in data de 27.04 se face comisie de verificare a statelor si a documentelor de la salarizare. in data de 29.04 s-a incheiat procesul verbal prin care se spune ... (vezi toată discuția)