Recent am achizitionat un apartament de la o persoana fizica. Ulterior am aflat ca la apartament figureaza datorii naplatite la intretinere din luna ianuarie 2010.
La notar s-a realizat un act aditional prin care ex-proprietarul declara ca nu sunt datorii, deoarece dovada de la asociatia de proprietari nu a fost adusa.
Problema e ca acest apartament a fost donat proprietarului cu care eu am facut tranzactia la inceputul anului.
Ascociatia are insa restantele pe numele donatorului (caruia i-au trimis si somatie) rezultand astfel ca actul aditional realizat de cate notar e valabil, ex-proprietarul chiar nu are datorii.
Ce pot eu sa fac in acest caz considerand ca administratoarea ma preseaza sa platesc aceste datorii restante datorita faptului ca am cumparat imobilul ?
Ma puteti indruma catre o lege care sa clarifice acest caz?
Atat dvs, nu ati dat importanta . dar mai ales notarul, care nu trebuia sa consemneze ca nu exista restante in lipsa adeverintei de la as. de proprietari, sau fara o declaratie notariala pe proprie raspundere de veridicitatea celor sustinute de vanzator.
Totusi, cred ca dvs aveti obligatia de a plati la asociatie ,doar de la data incheierii contractului.. daca cumva nu este stipulat in contract despre restante...
Ideea e ca persoana cu care am facut contractul vanzare cumparare nu are nicio restanta, asociatia de locatari emitea chitante catre cel care i-a donat apartamentul la inceputul anului...