avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata cheltuieli restante
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata cheltuieli restante

Buna,

Recent am achizitionat un apartament de la o persoana fizica. Ulterior am aflat ca la apartament figureaza datorii naplatite la intretinere din luna ianuarie 2010.
La notar s-a realizat un act aditional prin care ex-proprietarul declara ca nu sunt datorii, deoarece dovada de la asociatia de proprietari nu a fost adusa.

Problema e ca acest apartament a fost donat proprietarului cu care eu am facut tranzactia la inceputul anului.
Ascociatia are insa restantele pe numele donatorului (caruia i-au trimis si somatie) rezultand astfel ca actul aditional realizat de cate notar e valabil, ex-proprietarul chiar nu are datorii.

Ce pot eu sa fac in acest caz considerand ca administratoarea ma preseaza sa platesc aceste datorii restante datorita faptului ca am cumparat imobilul ?
Ma puteti indruma catre o lege care sa clarifice acest caz?

Multumesc anticipat,
Lucian

Cel mai recent răspuns: LucianBu , utilizator 18:58, 6 August 2010
Atat dvs, nu ati dat importanta . dar mai ales notarul, care nu trebuia sa consemneze ca nu exista restante in lipsa adeverintei de la as. de proprietari, sau fara o declaratie notariala pe proprie raspundere de veridicitatea celor sustinute de vanzator.
Totusi, cred ca dvs aveti obligatia de a plati la asociatie ,doar de la data incheierii contractului.. daca cumva nu este stipulat in contract despre restante...
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
ContSters122901, utilizator
Ideea e ca persoana cu care am facut contractul vanzare cumparare nu are nicio restanta, asociatia de locatari emitea chitante catre cel care i-a donat apartamentul la inceputul anului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante plata cheltuieli lasate de fostii proprietari LucianBu LucianBu Buna, Recent am achizitionat un apartament de la o persoana fizica. Ulterior am aflat ca la apartament figureaza datorii naplatite la intretinere din luna ... (vezi toată discuția)
Restantele la asociatie ale fostului proprietar bumbu bumbu Buna ziua , am si eu o intrebare la dvs, daca ma puteti ajuta . In luna decembrie 2012 am achizitionat un apartament , in momentul semnarii contractului de ... (vezi toată discuția)
Restanta vechilor proprietari furcutam furcutam am cumparat in 29.02.2008 un apartament.vechii proprietari au prezentat la notar adeverinta eliberata de asociatia de locatari din care reiese ca nu au datorii ... (vezi toată discuția)