avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restanta vechilor proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restanta vechilor proprietari

am cumparat in 29.02.2008 un apartament.vechii proprietari au prezentat la notar adeverinta eliberata de asociatia de locatari din care reiese ca nu au datorii la intretinere.pe 04.03.2008 am verificat apometrele si am constatat ca este o diferenta de 200mc de apa calda,am sesizat in scris asociatia de locatari,dar administratorul imi pune la plata acei mc,aprox.1200 lei ca si restanta in fiecare luna.eu am achitat in fiecare luna regia pe luna in curs,refuzand sa platesc restanta.apar insa la avizier si in fisa apartamentului meu cu acea restanta.cum trebuie sa procedez pentru a rezolva aceasta problema si pentru a nu mai aparea cu o restanta care nu este a mea?
Cel mai recent răspuns: furcutam , utilizator 15:44, 1 Octombrie 2008
daca fostii proprietari nu platesc datoriile de bunavoie, nu va ramane decat sa ii actionati in instanta.

av. vasilescu
cred ca actionarea in judecata trebuie facuta de catre asociatie...acolo sunt actele din care rezulta datoria
si...administratorul care nu si a facut datoria...ar trebui sa plateasca..
furcutam a scris:

am cumparat in 29.02.2008 un apartament.vechii proprietari au prezentat la notar adeverinta eliberata de asociatia de locatari din care reiese ca nu au datorii la intretinere.pe 04.03.2008 am verificat apometrele si am constatat ca este o diferenta de 200mc de apa calda,am sesizat in scris asociatia de locatari,dar administratorul imi pune la plata acei mc,aprox.1200 lei ca si restanta in fiecare luna.eu am achitat in fiecare luna regia pe luna in curs,refuzand sa platesc restanta.apar insa la avizier si in fisa apartamentului meu cu acea restanta.cum trebuie sa procedez pentru a rezolva aceasta problema si pentru a nu mai aparea cu o restanta care nu este a mea?

Ati mai deschis acest subiect la:"un sfat va rog" sau cam asa ceva. Vi s-a raspuns De ce mai postati problema inca o data cu alt titlu si alt ID? Intreb de curiozitate.
nu am mai deschis acest subiect,e doar o coincidenta referitoare la cei aprox.200mc apa calda restanta.eu am cumparat pe 29febr apartamentul,in actul semnat la notar este specificat ca nu sunt datorii la intretinerepana la data respectiva(conform adeverintei eliberate de asociatie cu o zi inainte).Pe data de 4 martie am citit apometrele si am instiintat in scris asociatia de indicii apometrelor si de diferenta aparuta.Am platit in fiecare luna care a urmat regia,mai putin restanta respectiva.apar totusi la avizier cu 1200 lei restanta.cum sa procedez?Sa deschid eu actiune impotriva asociatiei sau sa astept sa ma dea ei in judecata?
nu am mai deschis acest subiect,e doar o coincidenta referitoare la cei aprox.200mc apa calda restanta.eu am cumparat pe 29febr apartamentul,in actul semnat la notar este specificat ca nu sunt datorii la intretinerepana la data respectiva(conform adeverintei eliberate de asociatie cu o zi inainte).Pe data de 4 martie am citit apometrele si am instiintat in scris asociatia de indicii apometrelor si de diferenta aparuta.Am platit in fiecare luna care a urmat regia,mai putin restanta respectiva.apar totusi la avizier cu 1200 lei restanta.cum sa procedez?Sa deschid eu actiune impotriva asociatiei sau sa astept sa ma dea ei in judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restantele la asociatie ale fostului proprietar bumbu bumbu Buna ziua , am si eu o intrebare la dvs, daca ma puteti ajuta . In luna decembrie 2012 am achizitionat un apartament , in momentul semnarii contractului de ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere andrei227 andrei227 buna seara, am doua situatii la care as vrea sa primesc niste sfaturi daca se poate.. eventual cu citate din lege. 1. daca la cumpararea unui imobil, ... (vezi toată discuția)