avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... HCL versus Lege
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

HCL versus Lege

buna ziua Am o intrebare daca ma puteti ajuta ,deci este legea taximetriei unde scrie ca poti stationa si in alte parcarii decat cele special amenajate daca nu ai loc in statie-si consiliul local hotareste ca nu ai voie numai si numai in statii deci te plimbi cu masina pana se elibereaza un loc.Intrebarea este ca consiliul local poate sa hotaresca peste legea data de guvern?multumescX-(
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:37, 9 August 2010
Nu .
De cele mai multe ori consiliile locale emit hotarari cu incalcarea prevederilor legale , hotarari care se prezuma a fi legale , pana in momentul in care fac obiectul controlului din partea instantelor de contencios-administrativ .
Astfel , orice persoana interesata poate ataca in instanta HCL-ul cu privire la nelegalitatea sa .
de ce nu atacati hotararea in instanta? competenta revine tribunalului sectia contencios-administrativ.
momentan inca nu am primit amenda cu hcl ul lor dar vreau sa fiu pregatit in caz de se intampla sa contest ,dar as vrea sa intreb daca este vreo lege unde scrie ca hcl nu poate sa modifice legea ?va multumesc =D>
Atentie, insa, la prevederile Codului rutier care prevede in mod expres unde nu aveti voie sa opriti si sa stationati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acþiune în contencios administrativ a hcl; pârâþi; plângere prealabilã stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m În data de 16.02.2011 am fost nevoit sa platesc o \"[b]taxa de deblocare[/b]\", taxa impusa prin \"[b]Proces verbal constatator[/b]\", act întocmit de ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare data de primarie , in ce baza legala ? lexoradeanu lexoradeanu Gata cu libertatea! Printr-un comunicat lapidar, dat publicităţii vineri după-amiaza, conducerea Administraţiei Imobiliare Oradea a anunţat că începând ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare consiliu local janina drula janina drula cine anuleaza o hotarare de consiliu local ? multumesc (vezi toată discuția)