avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Calcul Impozit local conform HG 791/2010
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Calcul Impozit local conform HG 791/2010

Stimate doamen/stimati domni,
Va adresez acest nou suboect deoarece nu stiu daca mie trebuie sa mi se recalculeze impozitul local conform noilor modificari aduse codului fiscal si normelor de aplicare prin HG 791/2010.
Va expun pe scurt situatia mea:
1. In anul 19891 am achizitionat impreuna cu sotul meu un ap. in bloc.
2. In anul 2004 am dobandit prin succesiune 1/2 cota din alt apartament;
3. In iunie 2007 prin sentinta a judecatoriei am dobandit de la sora mea cealalta jumatate a apartamentului respectiv, deoarece am despagubit-o.
3. In nov.. 2007 am intabulat ap. pe mine in totalitate
4. In august 2008 cand mi-am schimbat buletinul de identitate am trecut adresa de domicliu adresa de la ultimul ap. dobandit., celalalt ap. figurand ca adresa de domiciliu pe cartea de identitate a sotului meu.
Intrebarile mele sunt:
- eu detin 2 cladiri in sensul HG sau doar 1 si 1/2, asa cum este faptic?
- cea de -a doua cladire (apartament) este dobandit prin succesiune in cota de 1/2 iar restul prin despagubire. Cum se considera a fi dobandit?
/ trebuie sa depun declaratie suplimentara la finante pt. plata suplimentara a impozitului sau nu?
Va multumesc pentru timpul rapit pentru studierea problemei mel.
Cel mai recent răspuns: cielodellasera , utilizator 21:52, 9 August 2010
Buna seara.
In cazul Dvs., indiferent de modalitatea de dobandire, detineti in proprietate doua imobile, indiferent de cota pe care o detineti. Din punct de vedere legal, coproprietatea este tot o forma a proprietatii asadar, erati considerata coproprietara in anul 2004 cand ati dobandit prin succesiune 1/2 din cel de-al doilea imobil. Incepand cu anul 2007, in baza sentintei (definitive si irevocabile) sunteti considerata proprietara asupra intregului imobil, in cazul in care sentinta respectiva a fost declarata la Directia de Impozite si Taxe Locale in a carei raza se afla imobilul dobandit prin succesiune.
Declaratiile speciale se vor depune la autoritatea administratiei publice locale in a carei raza teritoriala aveti domiciliul, urmand sa depuneti un exemplar al acesteia si la autoritatea administratiei publice locale unde ati declarat celalalt domiciliu (in cazul in care cele doua imobile nu se afla in aceeasi localitate), desi, daca nu ma insel, pentru imobilul de la adresa de domiciliu nu se percepe majorare, fiind dobandit prin mostenire.
O seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit suplimentar pe cladiri Haralambie BARBU Haralambie BARBU Stimate Doamne, Stimati Domni, Cu respect, va adresez rugamintea de a-mi comunica punctul dumnevoastra de vedere asupra urmatoarei spete: In baza unor ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua clãdire mateisti mateisti În 2007 am moștenit de la părinți 3/4 parte dintr o clădire unde locuiesc acum. Am mai moștenit tot în 2007 încă 3/4 parte dintr o alta ... (vezi toată discuția)
Impozitarea locuintelor BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua Am rugamintea sa-mi spuneti cum se impoziteaza proprietatile in urmatoarea situatie: detin cota parte prin mostenire din doua apartamente 1/8 si ... (vezi toată discuția)