avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala

As vrea sa stiu si eu cum sa-mi recuperez dauna provocata de un sofer neatent in trafic. Masina mea mai micuta a fost facuta pilaf in partea din spate iar cei de la service mi-au zis ca s-ar putea ca asigurarea RCA sa nu acopere reparatia masinii si ca o sa-mi dea dauna totala. Adica raman fara masina. Cum vine asta? Eu nu am gresit cu nimic si-mi vreau masinuta cum era. Mai poate fi obligat soferul vinovat de producerea accidentului sa plateasca diferenta reparatiei ? Dati-mi va rog un sfat sa stiu si eu ce am de facut. Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2010
ContSters161836, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 12:11, 7 August 2010
La dauna totala sunteti despagubit, in cazul asigurarii RCA, cu 75% din valoarea autoturismului la data accidentului. Valoarea autoturismului la data accidentului se determina pe baza prevederilor ordinului CSA in vigoare la data accidentului.
Daca doriti o informare complexa, rapida si foarte amanuntita, puteti cauta la Link-uri rapide(sus in pagina) / Cuvinte cheie, veti gasi exact la subiectul dv. dauna totala, 13 discutii cu intrebari si raspunsuri mai mult decat lamuritoare.
Multumesc pentru raspuns.
In functie de discutia pe care o veti avea cu asiguratorul RCA al vinovatului care va va propune o suma spre despagubire, il puteti chema in instanta pe vinovat, chiar daca sansele sunt mici, pt diferenta dintre ce vi se ofera si valoarea masinii la data daunei. Va trebui sa va angajati un avocat bun si poate aveti sanse. Dar asa cum v-am spus discutati mai intai cu asiguratorul si vedeti ce varianta de solutionare va ofera. Va urez mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire asigurari bahama400 bahama400 Am si eu cateva probleme de ridicat in ceea ce priveste acordarea despagubirilor pe o polita RCA. Despre ce e vorba... Am fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul tergiverseaza inchiderea dosarului de dauna minos_dan minos_dan In data de 07.04.2008 am deschis dosar de daune la SC ARDAF SA, deoarece cel vinovat in producerea accidentului avea RCA la aceasta firma. Am avut surpriza sa ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala Ioana-Ornela Ioana-Ornela Buna ziua, In urma cu 2 ani am avut un accidnet rutier iar masina pe care o conduceam a fost avariata 100%.A fost o minune ca am scapat cu viata. Soferul care ... (vezi toată discuția)