avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals sub semnatura privata

acum ma interesez pentru o cunostiinta care are urmatoarea speta
in urma cu cativa ani de zile prin 2005 aceasta a cumparat un teren cu chitanta de mana de la un anume x , acest x prin 2009 revandut terenul in cauza unui anume y care a facut o chitanta de mana cu vanyatorul in care a trecut data din 2005 inaintea chitantei mele. y cu aceasta chitanta a obtinut terenul in cauza in instanta prin hotarare judecatoreasca definitiva .
Intrebare fapta savarsita de y este cosiderata fals sub semnatura privata / si ce pot sa fac cu x care m/a pacalit in acest mod .
va multumesc anticipat ptr. raspuns .
Cel mai recent răspuns: kamamura , utilizator 00:47, 9 August 2010
Nu este fals sub semnatura privata, insa , daca s-ar putea face o expertiza in sensul de a se constata vechimea inscrisurilor, s-ar putea ca primul promitent cumparator sa fie avantajat.
Totusi, cum transmiterea proprietatilor imobiliare trebuie sa aiba loc prin act autentic, primul act are valoarea de fapt a unui antecontrtact de vanzare -cumparare. Ar fi importante si clauzele stipulate in acest antecontract.

dar faptul ca am martor ca pe chitanta pe care a intocmit-o in 2009 a trecut intentionat 2005 pentru a fi inaintea chitantei intocmite cu mine si in acest mod s-a redactat un document care nu este veridic cu adevarul , a folosit acest document pentru a obtine un folos necuvenit :stunned: .
se incadreaza fapta lui y ca infractiune sau ceva , mai este vreo sansa pentru recuperarea terenului pe care se pare l-am pierdut? :stunned:
V-am spus parerea mea. Ar fi necesara o expertiza a celor 2 inscrisuri.Exista metode ...martorul , orice ar spune...cer este scris poate avea mai mare credibilitate.Un inscris, pentru a fi fals..ar trebui sa poarte semnaturi false, sa-i fie alterat scrisul..modificat, sters...
multumesc pentru interesul acordat si pentru raspuns, imi cer scuze pentru ca v-am contrazis dar uite asa mai pierzi niste bani , te mai smenuieste cate unul pentru ca la vremea respectiva nu am avut bani sa inchei contractul de vanzare cumparare si fara sa stiu y cu mai multi bani a facut ceea ce v-am povestit.
oricum multumesc.
in ce sens a obtinut hotarare judecatoreasca? fiindca dupa 1990 vanzarea unui teren nu se mai poate face prin chitanta de mana doar prin act autentic de vazanre-cumparare la notariat.

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana este antecontract? PPPP PPPP Buna ziua, Am o problema mai delicata. X vinde printr-o chitanta de mana lui Y o dependinta dintr-un imobil asupra careia avea doar folosinta la data ... (vezi toată discuția)
Miza, miza, expertiza diogene diogene Ma judec cu unul din mulții ...\"oameni de bine\", care populează România , la ora asta. Miza este un așa-zis ” ante-contract de ... (vezi toată discuția)
Mostenitor al unui teren ,,vandut'' Nicoleta1010 Nicoleta1010 Buna dimineata. In 2009, am mostenit un teren ,care fusese ,,vandut\'\'in baza unei chitante de mana, intocmite pe principiul X vinde, Y cumpara .Era ... (vezi toată discuția)