acum ma interesez pentru o cunostiinta care are urmatoarea speta
in urma cu cativa ani de zile prin 2005 aceasta a cumparat un teren cu chitanta de mana de la un anume x , acest x prin 2009 revandut terenul in cauza unui anume y care a facut o chitanta de mana cu vanyatorul in care a trecut data din 2005 inaintea chitantei mele. y cu aceasta chitanta a obtinut terenul in cauza in instanta prin hotarare judecatoreasca definitiva .
Intrebare fapta savarsita de y este cosiderata fals sub semnatura privata / si ce pot sa fac cu x care m/a pacalit in acest mod .
va multumesc anticipat ptr. raspuns .
Nu este fals sub semnatura privata, insa , daca s-ar putea face o expertiza in sensul de a se constata vechimea inscrisurilor, s-ar putea ca primul promitent cumparator sa fie avantajat.
Totusi, cum transmiterea proprietatilor imobiliare trebuie sa aiba loc prin act autentic, primul act are valoarea de fapt a unui antecontrtact de vanzare -cumparare. Ar fi importante si clauzele stipulate in acest antecontract.
dar faptul ca am martor ca pe chitanta pe care a intocmit-o in 2009 a trecut intentionat 2005 pentru a fi inaintea chitantei intocmite cu mine si in acest mod s-a redactat un document care nu este veridic cu adevarul , a folosit acest document pentru a obtine un folos necuvenit :stunned: .
se incadreaza fapta lui y ca infractiune sau ceva , mai este vreo sansa pentru recuperarea terenului pe care se pare l-am pierdut? :stunned:
V-am spus parerea mea. Ar fi necesara o expertiza a celor 2 inscrisuri.Exista metode ...martorul , orice ar spune...cer este scris poate avea mai mare credibilitate.Un inscris, pentru a fi fals..ar trebui sa poarte semnaturi false, sa-i fie alterat scrisul..modificat, sters...
multumesc pentru interesul acordat si pentru raspuns, imi cer scuze pentru ca v-am contrazis dar uite asa mai pierzi niste bani , te mai smenuieste cate unul pentru ca la vremea respectiva nu am avut bani sa inchei contractul de vanzare cumparare si fara sa stiu y cu mai multi bani a facut ceea ce v-am povestit.
oricum multumesc.
in ce sens a obtinut hotarare judecatoreasca? fiindca dupa 1990 vanzarea unui teren nu se mai poate face prin chitanta de mana doar prin act autentic de vazanre-cumparare la notariat.